Cum sa faci poze bune cu telefonul mobil: sfaturile fotografilor experti

Telefoane mobile 2018 – care fac cele mai bune poze

Exista o zicala comuna printre fotografii si pasionatii de fotografie: “cea mai buna camera din lume este cea pe care o ai in acel moment“. Aparitia telefoanelor cu camera si, mai presus de toate, cresterea calitatii senzorilor camerelor, face ca telefonul nostru sa fie “cea mai buna camera”, deoarece, il purtam mereu cu noi. In plus, smartphone-urile adauga multa libertate si spontaneitate atunci cand faceti fotografii.

Cu toate acestea, nu stim intotdeauna cum sa profitam de toate performantele pe care le pot oferi, mai ales daca suntem doar amatori si camera nu este instrumentul nostru de lucru. Din acest motiv, am consultat mai multi fotografi profesionisti pentru a ne oferi niste sfaturi simple cu ajutorul carora sa profitam de telefoane care fac cele mai bune poze.

Cum sa faci poze bune cu telefonul mobil: sfaturile fotografilor experti

Cunoaste-ti bine camera foto. Acesta este un sfat aplicabil pentru orice aparat de fotografiat si problema este ca majoritatea utilizatorilor nu au citit niciodata manualele sau tutorialele camerelor lor. Indiferent de camera pe care o aveti, este important sa stiti tot ce poate oferi si pentru asta, trebuie sa cititi manualul. Functiile cum ar fi capacitatea de a ajusta ISO sau durata expunerii, pot fi esentiale atunci cand vine vorba de obtinerea unei fotografii bune.

In acest sens, ecranul imens pe care telefoanele il au astazi este un mare ajutor pentru a putea vizualiza fotografia inainte de a o face. Subiectul fotografiei este clar vizibil. Ganditi-va inainte de a fotografia ceea ce fotografiati. O persoana? Un peisaj?

cum sa faci poze frumoase

Un alt sfat in aceasta privinta? Contrar a ceea ce se crede de obicei, uneori, centrul imaginii nu este cel care are cel mai mult interes. Si exista una dintre cele mai cunoscute reguli in fotografie, regula a treia: plasarea centrelor de interes ale fotografiei la intersectiile de impartire a planului fotografiei in noua parti egale (trei diviziuni verticale si trei orizontale). Mai multe detalii gasiti pe 1forum.ro.

Atentie la iluminat. Un alt punct de baza in fotografie, este expunerea si focalizarea. Cele mai multe smartphone-uri ne permit sa facem acest lucru atingand in mod direct zona care ne intereseaza. Dar “profitati de lumina, deoarece in situatii de lumina slaba, calitatile acestui tip de camere dispar.

Desigur, aveti grija la supraexpunerea la lumina. Cele mai bune zile pentru a face fotografii in aer liber, desi oamenii nu cred asta, sunt zilele innorate, deoarece nu exista contrastele de lumina care exista in zilele insorite, ceea ce este dificil chiar si pentru un fotograf profesionist. Daca este cazul, utilizati copaci sau locuri care pot oferi umbre si pozitionati-va intotdeauna cu spatele la soare.