Un ghid pentru a alege cele mai bune perne si pilote pat

O perna buna este la fel de importanta ca un pat confortabil pentru a avea un somn odihnitor. Chiar daca rareori ne gandim foarte mult la pernele pe care le folosim, cumpararea unei perne si pilote pat potrivite si pozitionarea corecta ar putea fi una dintre cele mai importante parti ale realizarii unui somn bun. Pe langa confortul oferit, pernele potrivite pot oferi, de asemenea, suportul necesar pentru gat si coloana vertebrala, atenuand sau prevenind multe forme comune de dureri de spate si gat.

In plus fata de agravarea si chiar provocarea durerii gatului si a spatelui, pernele incorecte pot provoca, de asemenea, reactii alergice. In termen de doi ani de utilizare, o treime din greutatea unei perne si pilote pat cuprinde murdarie, ulei, piele moarta, acarieni de praf si excrementele lor.

Cumpararea pernei potrivite

Cheia pentru a cumpara o perna noua este sa stii ce fermitate a pernei iti va permite gatul si coloana vertebrala sa fie aliniate corespunzator, astfel incat sa nu existe decalaj intre gat si saltea. Este recomandat sa gasiti o pozitie care va permite sa mentineti o pozitie mediana.

Perne si pilote pat pentru diferite posturi de dormit

Pentru o postura corecta de dormit, numai capul si gatul trebuie asezate pe perna. Nu plasati umerii pe perna, deoarece aceasta va va ridica corpul superior mult mai sus decat corpul inferior. Daca este necesar, puteti incerca sa rulati un prosop de mana si sa-l plasati in perna pentru a umple golul dintre gat si umar. Pentru a mentine echilibrul intregului corp, o perna poate fi plasata intre genunchii indoiti pentru a atinge pozitia liniei mediane atunci cand se afla pe partea lor.

In functie de pozitia dvs. de dormit, anumite perne si pilote pat ar putea fi mai bune pentru dumneavoastra decat altele. Indiferent daca dormiti pe fata, pe spate sau intr-o parte, gasirea pernei potrivite este cruciala.

Cat de des ar trebui sa inlocuiti o perna?

Exista deseori confuzie despre cum ar trebui sa cumperi perne si pilote pat noi. Speranta de viata a unei perne variaza in functie de tipul materialului din care este confectionata.