Cum sa cureti bijuteriile din argint

cum sa cureti bijuteriile din argint

In prezent, exista elemente decorative din argint, care aproape ca nu se innegresc deoarece sunt realizate printr-un proces de galvanizare cu rodiu. Cu toate acestea, multi au bijuterii de argint vechi diferite, care se innegresc cu trecerea timpului datorita expunerii lor constante la praf si alti agenti de mediu.

Cum sa cureti bijuteriile din argint

Spre deosebire de ceea ce multi cred, acest material nu se oxideaza, dar are o reactie cu hidrogenul sulfurat, ceea ce il face sa devina mai opac. Luand in considerare cateva trucuri de casa, putem sa lustruim toate bijuteriile de argint, astfel incat sa-si recupereze stralucirea naturala.

O solutie simpla de apa cu sare este utila pentru a recupera stralucirea obiectelor mici, cum ar fi bijuteriile si lanturile.

Ingrediente:

1 lingura de sare (10 g)
1 ceasca de apa (250 ml)

Ce ar trebui sa faceti?

Se toarna o lingura de sare intr-o ceasca de apa clocotita si se inmoaie bijuteriile de argint peste noapte. In dimineata urmatoare, indepartati lichidul si lustruiti argintul cu o carpa uscata.

2. Bicarbonat de sodiu cu otet

Combinatia de bicarbonat de sodiu cu otet alb este una dintre cele mai practice trucuri pentru curatarea si polizarea multor articole de uz casnic. Proprietatile sale elimina stratul opac care acopera obiectele de argint pentru a le lasa curate si stralucitoare. Vezi si alte articole pe romanisme.net.

Ingrediente:

1 lingura de bicarbonat de sodiu (10 g)
¼ ceasca de otet alb (62 ml)

Ce ar trebui sa faceti?

Adaugati putin cate putin bicarbonat de sodiu in otetul alb (veti observa ca apare o efervescenta). Cand ati dizolvat totul, scufundati obiectele de argint sau frecati produsul cu ajutorul unei carpe curate. Finisati lustruirea cu o carpa uscata si, daca este necesar, repetati procesul.

cum sa cureti bijuteriile din argint

3. Pasta de dinti

Una dintre utilizarile alternative ale pastei de dinti este un polish pentru argint si alte obiecte metalice.

Ingrediente:

Pasta de dinti (necesara)
Apa calda
Sapun neutru

Ce ar trebui sa faceti?

Spalati obiectele cu apa calda si sapun neutru si le frecati cu o cantitate buna de pasta de dinti. Dupa lustruirea timp de 5 minute, clatiti din nou si uscati bine cu o carpa absorbanta.