5 destinații turistice unde găsiți cea mai bună mâncare

Călătoriile au devenit ceva mult mai mult decât vizitarea unor noi locuri. Oamenii din întreaga lume merg de la o țară la alta, căutând, de asemenea, alimente de încercat, descoperind noi gusturi. Dacă sunteți unul dintre acei oameni, aici este o listă de destinații alimentare pe care ar trebui să le vizitați în 2017.

1. Fez, Maroc
Fez este al treilea cel mai mare oraș din Maroc, considerat “Mecca Occidentului” sau “Atena Africii”. Vizitați o piață zilnică, denumită souks, unde puteți cumpăra orice doriți: carne uscată, miere sălbatică, smochine, măsline, pâine tradițională.Unele dintre cele mai gustoase alimente pe care ar trebui să le încercați sunt produsele de patiserie numite briwats. Una dintre cele mai populare locuri din orașul Fez este Clock Cafe, unde puteți mânca burgeri din carne de cămilă.

2. Havana, Cuba
Cu preparate pe bază de fasole neagră și orez, Cuba este, fără îndoială, o destinație pentru iubitorii de alimente. Unul dintre cele mai renumite alimente aici este sosul Mojo, obținut din ulei de măsline, usturoi, lime și chimen, folosit pentru a marina carnea înainte de gratar. Alte alimente pe care trebuie sa le incercati sunt prajiturile (rosii prăjite), arroz con pollo (orez cu pui) și pastelitos (produse de patiserie umplute cu brânză topită și pastă de guava).

3. Wellington, Noua Zeelandă
Bucătăria din Noua Zeelandă se bazează în mare măsură pe alimentele sezoniere și locale. Fiind o țară bazată pe agricultură, cele mai multe alimente provin din mare și din pământ. Ca bucătăria australiană, bucătăria din Noua Zeelandă are influențe britanice cu influențe mediteraneene. O primă oprire trebuie făcută în cea mai veche piață din oraș, Harbourside. Încercați aici plăcinte cu carne, miel și pavlovă – desertul național.

4. Algarve, Portugalia
În afară de frumoasele plaje, zona de sud a Portugaliei este un paradis pentru iubitorii de mâncare. Fructele de mare proaspete sunt peste tot, vinurile Vinho Verde și deserturile făcute din ouă sunt unele dintre specialități. Aici sunt nu sunt restaurante cu mai puțin de 6 stele, mai mult decât orice altă zonă din Portugalia.

5. Ljubljana, Slovenia
Acest oraș este menit să vă răsfețe cu gastronomia sa plină de “mâncare de confort”. Mergeți la un restaurant “Gostilna” și încercați bograč și un desert (gibanica Slovenin – un tort stratificat cu semințe de mac, mere, brânză topită și nuci). Berea (pivo) nu poate lipsi de la o masă din Marea Baltică.