Accesorii esentiale pentru camera foto pentru a face poze perfecte

O eroare in care adesea intra incepatorii care doresc sa se alature fotografiei, este sa folosasca 100% din buget pentru a dobandi camera visurilor lor (sau cea care se apropie cel mai mult de idealul lor). Gresit: este foarte important sa tineti cont de faptul ca, corpul aparatului foto poate oferi doar cateva fotografii simple si limitate, si ca ideal este sa achizitionati unele accesorii care vor multiplica posibilitatile aparatului intr-un mod incredibil.

Nu le subestimati: cu siguranta un fotograf bun face o mare diferenta, dar o parte din meritul unei fotografii bune sunt accesoriile care insotesc camera foto si lentila care este atasata la el.

Revizuim care sunt acele accesorii “esentiale” care va vor permite sa profitati la maximum de camera dvs. foto.

Accesorii esentiale pentru camera foto pentru a face poze perfecte

Obiectiv

Atunci cand cumparati o camera foto reflexa, este foarte comun sa ramaneti cu obiectivele oferite de producatori in kiturile oferite. Dar, imediat dupa ce folositi aparatul, mai mult ca sigur, va aparea dorinta de a schimba obiectivul pentru a obtine diferite tipuri de fotografii.

  • Obiectiv normal Obiectivul normal sau 18-55mm este cel mai comun si ofera o imagine foarte asemanatoare cu cea a ochiului uman. De obicei, ele au o optica foarte luminata, cu o diafragma foarte generoasa.
  • Obiectiv cu zoom Obiectivul teleobiectiv sau 55-200mm este foarte util pentru fotografierea la distanta. Este o parte esentiala a echipei fotografilor de natura si de sport.
  • Obiectiv larg Obiectivul cu unghi larg are, de obicei, o distanta focala intre 12 si 20 mm si va permite sa captati fotografii cu un cadru mult mai lat decat lentilele normale. Este potrivit pentru peisaje, desi uneori poate denatura imaginea.

Trepied si monopod

Atunci cand lumina nu este abundenta si trebuie sa folosim o viteza inferioara de declansare, cel mai bun accesoriu pe care il putem avea este trepiedul, cadrul care are trei picioare si este folosit ca suport pentru camera, astfel incat sa nu se poata misca.

Ele sunt, de asemenea, foarte utile atunci cand se utilizeaza lentile telefotografice. Retineti ca o miscare usoara in camera este o miscare foarte mare in subiectul focalizat la o distanta mare.

Declansator de la distanta

Utilizarea trepiedului in fotografie este adesea completata de un declansator de la distanta, prin care se evita necesitatea de a atinge aparatul de fotografiat, minimizand prezenta miscarii imaginii.