Nu instalați aceste aplicatii Android in telefonul dvs.!

Telefoanele inteligente devin repede consumate de aplicatii inutile care nu numai ca ocupa spatiu de stocare, ci pot afecta si performanta si durata de viata a bateriei telefonului. Iata cinci aplicatii pe care trebuie sa le eliminati imediat.

1. Aplicatii care pretind ca salveaza memoria RAM
Aplicatiile care ruleaza in fundal consuma memoria RAM si utilizeaza durata de viata a bateriei, chiar daca acestea sunt in asteptare. Ideea din spatele aplicatiilor care pretind ca vor spori memoria este inchiderea sistematica a acestor aplicatii de fundal. Din pacate, acest lucru exacerbeaza problema.

Aplicatiile care ruleaza in fundal trebuie sa reporneasca dupa ce le inchideti. Memoria si durata de viata a bateriei sunt folosite pentru a reporni aplicatiile, iar aceasta inchidere constanta si repornire a aplicatiilor poate face telefonul instabil. Deci, aceste aplicatii de salvare a memoriei nu au nici un sens. Mai mult, Android gestioneaza automat utilizarea RAM si stie cand sa ruleze o aplicatie sau nu, astfel incat aplicatiile terta parte nu sunt necesare.

2. Clean Master (sau orice aplicatie de curatare)
Aplicatiile de curatare promit ca va vor curata telefonul pentru a creste performanta. Desi este adevarat ca aplicatiile sterse, uneori, lasa in urma unele date memorate in cache, nu este necesar sa descarcati un program de curatare dedicat. Doar accesati “Setari”> “Depozitare”> si alegeti “Date cache”. La mesajul “Clear cache data”, apasati OK.

3. Asa-numitele aplicatii antivirus nu sunt necesare pentru majoritatea utilizatorilor
Dispozitivul dvs. Android si Magazin Play pot face deja tot ce pot aplicatiile antivirus. Pentru protectia impotriva furtului, Managerul de dispozitiv Android functioneaza in siguranta fara o aplicatie suplimentara. Și daca o aplicatie ascunde malware-ul, Google o verifica automat in Magazinul Play.

4. Aplicatii de economisire a bateriei
Asemanator amplificatorilor RAM, aplicatiile de salvare a bateriilor sunt adesea inutile. Aceste aplicatii ofera o solutie pentru una dintre cele mai afectate probleme ale smartphone-urilor din lume si promit miracole. Exista doar cateva exceptii de la adevarul ca aplicatiile care salveaza bateriile sunt doar panouri publicitare deghizate ca aplicatii utile.

Pentru a creste intr-adevar viata bateriei, trebuie sa reduceti cererea de energie din sistemul de operare si din toate serviciile si aplicatiile care ruleaza. Deci, pentru a fi eficiente, aplicatiile de economisire a energiei ar trebui sa preia controlul asupra functionarii Android. Dar, deoarece Android nu poate fi controlat fara privilegii de root, aplicatiile disponibile in Magazin Play nu pot pur si simplu sa intre si sa preia controlul.