Cele mai bune metode de decorare si mobilare a unui dormitor mic

Cautati idei pentru decorarea unui dormitor mic? Ideile noastre de design pentru dormitoarele mici pot transforma un spatiu restrans intr-un refugiu de neuitat, cu solutii practice de depozitare si scheme de design interior de invidiat. Chiar si cele mai umile camere au capacitatea de a servi ca un dormitor mic confortabil, iar utilizarea inteligenta a mobilierului il poate transforma si intr-un spatiu multifunctional, incorporand zone utile de studiu si depozitare.

Este nevoie de o planificare atenta si de o inspiratie pentru a maximiza potentialul unui dormitor mic. Aruncati o privire la aceste idei inainte de a incepe decorarea.

Schimbati patul cu o canapea extensibila

Incercati sa incorporati un pat de perete in loc de o canapea extensibila traditionala. Este nevoie de o saltea standard, care ofera un confort mai mare si se poate plia pentru a arata ca un dulap sau biblioteca, eliberand spatiu valoros pe podea pentru un birou si scaun. Pe conde.ro, gasiti o selectie cu cele mai frumoase si practice modele de canapele extensibile si sfaturi si idei de amenajare a locuintei.

Asigurati-va ca mobilierul din jur este usor, astfel incat sa poata fi mutat cu usurinta pentru a gazdui un pat pliant. Daca aveti inaltimea adecvata a tavanului, uitati-va la optiunile personalizate, cum ar fi un mezanin simplu care incorporeaza o zona de dormit pe o platforma ridicata, cu un dulap sau rafturi dedesubt.

Construiti depozitare in jurul patului

Dulapurile personalizate sunt cel mai eficient mod de a profita la maximum de spatiul de depozitare din dormitor. Dulapurile de constructie de ambele parti ale patului ajuta la crearea unui cadru care tine privirea pe acel perete. Acest lucru permite peretilor ramasi sa fie liberi de orice obstacole care vor ocupa spatiu valoros. Folositi in schimb celelalte pereti pentru lucrari de arta sau oglinzi. ati putea folosi spatiul in continuare creand spatiu de depozitare deasupra patului, nu uitati sa nu faceti ca decorul sa se simta datat – sau claustrofob cu prea multe lucruri. Daca aveti dubii, pastrati rafturile de deasupra patului pe un raft simplu plutitor, unul pe care sa tineti un ceas cu alarma si sa afisati bibelouri.

Reflectati asupra optiunilor de suprafata

Dublati senzatia unui dormitor mic utilizand suprafete reflectorizante pentru a crea iluzia optica a spatiului continuu. Cine nu a intrat intr-un bar si a crezut ca este dublu fata de dimensiune, doar pentru a-si da seama ca a fost o utilizare inteligenta a oglinzilor care v-a determinat sa credeti asa? Dulapuri cu oglinda, un invelis de perete stralucitor si noptiere cu oglinda sunt utilizate in dormitorul compact pentru a face spatiul sa se simta mai mare decat este. Poate ca utilizarea tuturor celor trei este prea coplesitoare, nu va temeti – aceleasi principii functioneaza folosind doar unul dintre aceste elemente. Ganditi-va unde puteti instala cel mai bine suprafete reflectorizante atunci cand proiectati aspectul dormitorului mic.

Creati o iluzie de spatiu cu o decorare inteligenta

Vopseaua este o solutie minunata pentru atatea probleme de decorare. Nu numai ca un strop de culoare poate ajuta instantaneu la revigorarea unui spatiu, facandu-l sa se simta mai primitor. Poate fi, de asemenea, utilizat intr-un mod care ajuta la combaterea problemelor estetice mai largi, cum ar fi spatiile mici sa se simta mai mari. Luati, de exemplu, acest dormitor mic, unde o combinatie de culori a contribuit la crearea unei chenare si, prin urmare, a creat o noua perspectiva pentru pereti. Un fel de iluzie optica.

Construiti spatiu de stocare in spatii incomode

Indiferent daca dormitorul dvs. mic are nise sau spatii incomode cauzate de streasina, profitati la maximum de acestea prin crearea de solutii inteligente de stocare. Natura arhitecturala a niselor ofera locul perfect pentru a prezenta o serie de rafturi deschise, cu dulapuri personalizate dedesubt. Rafturile sunt ideale pentru adapostirea cartilor si a lucrurilor pe care doriti sa le aveti expuse, in timp ce dulapurile sunt perfecte pentru necesitati mai mari de depozitare, pentru a ascunde articole precum asternuturi suplimentare sau cutii de administrare a vietii.