5 motive pentru a alerga in fiecare zi

Alergatul va poate oferi o viata mai lunga, un somn mai bun, imunitate imbunatatita, dispozitie si multe altele – este bun pentru genunchi si pentru spate.

Cand devii alergator, asta iti schimba viata. Dar este posibil sa nu stii cat de mult imbunatateste fiecare aspect. Iata dovezile avantajelor uimitoare pe care le poate oferi alergarea:

Alergarea adauga ani la viata ta si viata la anii tai

Numeroase studii au aratat ca alergarea creste durata de viata. Acest lucru a condus la observatia repetata: „Daca exercitiul ar fi o pastila, ar fi cea mai populara pastila din lume”. Demn de remarcat: ar fi, de asemenea, cel mai putin costisitor, cu costuri mici sau deloc.

Alergarea te ajuta sa dormi mai bine

Somnul poate fi deosebit de important pentru sportivi. La urma urmei, atunci cand corpul isi executa toate lucrarile de reparatii. In Good to Go, cartea sa despre recuperarea sportiva, scriitoarea stiintifica Christie Aschwanden considera ca somnul este una dintre putinele „tehnici” de recuperare care sunt de fapt sustinute de dovezi bune.

Alergatul poate imbunatati genunchii si spatele

Acesta este un beneficiu pe care multi il considera dificil de crezut. Ei considera ca alergarea este un sport de impact, care trebuie sa fie rau la nivelul articulatiilor. Mai mult, toata lumea cunoaste cativa alergatori care au dezvoltat dureri de genunchi si au fost nevoiti sa treaca la ciclism. Destul de adevarat, dar este si adevarat ca adultii sedentari, dezformati, au probleme mai grave la genunchi si spate, in medie, decat majoritatea alergatorilor.

Alergarea va ajuta sa pierdeti in greutate si sa o pastrati

Deoarece implica miscarea continua a intregii greutati corporale, alergarea arde mai multe calorii decat majoritatea celorlalte activitati. Si nu trebuie sa alergi repede pentru a obtine arderea maxima. Obtii aproape la fel de mult din alergarea lenta (dar dureaza de doua ori mai mult).

Alergarea iti imbunatateste imunitatea

Omul de stiinta al exercitiilor si maratonistul de 58 de ani, David Nieman, a petrecut ultimii 40 de ani examinand legaturile dintre exercitiu si imunitate. El a descoperit in mare parte vesti foarte bune si cateva note de atentionare, in timp ce se uita la efectele dietei asupra starii de imunitate a alergatorilor. Rezumatul sau: exercitiile modeste imbunatatesc imunitatea, eforturile de ultra-rezistenta pot scadea imunitatea (cel putin pana cand va reveniti complet), iar fructele de padure rosu inchis / albastru / negru va ajuta corpul sa ramana puternic si sanatos.