Ce trebuie sa stii inainte de a face un imprumut la banca

Ar trebui sa mergeti pentru un imprumut personal? Raspunsul depinde de circumstantele dvs. Daca aveti o nevoie stringenta de numerar si nu aveti active, dar aveti un card de credit, este cu siguranta un imprumut personal. Acest lucru se datoreaza faptului ca retragerea de numerar utilizand cardul dvs. este mult mai scumpa decat un imprumut personal. Dar daca aveti active cum ar fi proprietatea, aur sau actiuni, este recomandabil sa luati un imprumut impotriva acestor active, deoarece aceste imprumuturi au rate ale dobanzii mai mici.

Aveti nevoie de bani urgent, fara a trebui sa treceti prin prelucrarea obositoare a documentelor? Doriti bani pentru a va satisface nevoia fara a trebui sa explicati motivul pentru obtinerea imprumutului? Apoi imprumuturile personale sunt cel mai bun aliat al dvs. Le puteti obtine cu usurinta intr-o perioada cat mai scurta de 24 de ore. Tot ce este necesar este sa completati un formular de cerere cu creditorul si cecul va fi livrat la domiciliu in termen de cateva zile. In unele cazuri, suma poate fi, de asemenea, creditata in contul dvs. bancar (daca detineti un cont de economii la creditor). Cu toate acestea, inainte de a va grabi sa obtineti un imprumut personal, este important sa intelegeti argumentele pro si contra ale imprumutului personal, pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza.

Pro: Imprumuturile personale va vor oferi multe beneficii. Iata cateva dintre cele mai importante.

Flexibilitatea utilizarii: Imprumuturile personale sunt pentru scopuri multiple. Acestea pot fi folosite pentru diferite tipuri de scopuri, de la cheltuieli de calatorie, cheltuieli medicale, achizitionarea celor mai recente bijuterii pana la achizitii electronice sau chiar imbunatatiri in ceea ce priveste casa / masina.

Disponibilitate rapida: Obtinerea de imprumuturi personale este foarte rapida. In unele cazuri, puteti obtine imprumutul chiar si in 24 de ore. Deci, daca cautati fonduri de urgenta, imprumuturile personale reprezinta cel mai bun pariu.

Documentatie minima necesar: In mod normal, imprumuturile personale nu necesita multa documentatie, in comparatie cu un imprumut de acasa sau un imprumut de masina. Prin urmare, timpul de procesare este mai rapid.

Nu sunt necesare garantii: nu este nevoie de garantie pentru obtinerea acestui imprumut, iar imprumutul este mult mai scurt in comparatie cu imprumutul pentru casa sau creditul auto. Acest lucru are un risc mai mic, deoarece, daca nu puteti rambursa imprumutul, garantia dvs. este retinuta in cazul altor imprumuturi. Dat fiind ca imprumuturile personale nu necesita nici o garantie, activele dvs. sunt sigure. Acest tip de imprumut este atragator pentru cei care nu detin niciun fel de active, cum ar fi masini, case, actiuni etc.

Contra: In ciuda atractivitatii lor aparente, imprumuturile personale vor avea o parte echitabila de dezavantaje. Printre acestea se numara:

Ratele ridicate ale dobanzilor: Intrucat aceste imprumuturi nu necesita nici o garantie, acestea sunt considerate de catre creditori de risc inalt. Pentru a-si compensa riscurile, aceste imprumuturi au o dobanda foarte ridicata.

Nici o plata: majoritatea creditorilor nu permit plata partiala a imprumuturilor. Asta inseamna ca veti termina plata imprumutului pe intreaga durata a imprumutului. Poate functiona destul de scump, din moment ce ratele initiale merg spre plati de dobanzi.

Aveti nevoie de un rating de credit bun: Deoarece aceste imprumuturi sunt destul de riscante, majoritatea creditorilor insista asupra clientilor lor avand un rating de credit bun. Deci, daca ratingul dvs. de credit este slab, din cauza neachitarii unui imprumut, cererea dvs. va fi respinsa. Prin urmare, disponibilitatea acestui imprumut este supusa unor standarde stricte de eligibilitate bazate pe bonitatea creditului.

Variabil de imprumut si de dobanda ca pe ratingul dvs. de credit: Chiar si acei creditori care ofera imprumuturi debitorilor cu rating scazut, sfarsesc prin oferirea de dobanzi mai mici principale si mai mari decat cele acordate debitorilor cu un rating bun. De asemenea, impun conditii de rambursare mai stricte pentru acesti debitori.