Folosesti des placa de intins parul? Iata ce se poate intampla!

placa de par

Exista femei care, de obicei, schimba coafura cu o anumita frecventa, si pentru a efectua aceste schimbari ale aspectului, recurg la unelte, cum ar fi placa de indreptat parul. Sunt aceste dispozitive inofensive pentru par sau, dimpotriva, il pot deteriora? Cum alegem cea mai buna placa de indreptat parul?

Inainte de a aborda aceasta problema, trebuie sa tinem cont de faptul ca simplul fapt al dorintei de a modifica caracteristicile parului nostru implica deja un risc pentru el. Fiecare persoana are o genetica particulara care determina ca parul are o culoare specifica, un tip, o densitate etc. Modificarea acestor caracteristici innascute, ar putea afecta sanatatea parului.

Placa de indreptat parul este unul dintre dispozitivele care ameninta sanatatea parului. Are un potential mare la un nivel estetic, dar implica un pericol pentru par datorita temperaturilor ridicate la care este supus. Abuzul sau utilizarea incorecta a acesteia si a altor elemente de par, pot accelera caderea acestuia, facandu-l fragil sau provocand uscarea capilara.

Retineti ca fiecare tip de par reactioneaza diferit la expunerea la caldura, in functie de structura sa (grosime, etc.) si il “modificam” cu alti factori, cum ar fi colorantii. Cu cat parul este mai subtire, de exemplu, cu atat este mai sensibil si, prin urmare, cu atat daunele suferite de caldura emisa de fier sunt mai mari. Folosesti des placa de intins parul? Iata ce se poate intampla! Intre pe simpatika.ro pentru alte informatii utile despre par, sanatate, frumusete, moda, etc.

placa de par

De ce placa de par dauneaza parului?

Folosim placa de indreptat pentru a avea parul drept, astfel incat temperatura (sursa de energie) destabilizeaza structura elicoidala a keratinei, devenind longitudinala. Deoarece aceasta noua conformatie nu este stabila sau naturala, parul devine mai fragil si cu o sensibilitate mai mare la orice agresiune externa.

In ceea ce priveste frecventa utilizarii, nu ar trebui sa evitati sa folositi fierul in mod regulat. Se recomanda protejarea parului cu produse adecvate si aplicarea mastilor de conditionare pentru a mentine parul hidratat. In cele din urma, atunci cand alegeti placa de par, este important ca aceasta sa fie de buna calitate si sa aiba un strat de protectie din ceramica, turmalina sau altele similare.

Din motivele explicate mai sus, recomandam utilizarea ocazionala, astfel incat sa protejam sanatatea parului.