Cum sa-ti protejezi casa de insecte, vara

perdea magnetica anti insecte

Cand vine vara, apar, de asemenea, unii dintre cei mai rai dusmani ai casei: insectele. Si, desi unele pot fi benefice pentru gradina, de exemplu, ele provoaca disconfort si provoca muscaturi dureroase.

De aceea, trebuie sa luam o serie de masuri care impiedica aceste insecte sa se strecoare in casele noastre.

CUM SA-TI PROTEJEZI CASA DE INSECTE, VARA

Plase anti-tantari

Una dintre cele mai practice si eficiente solutii pentru a preveni trecerea insectelor in casa noastra este de a instala plase anti tantari pe usi si ferestre. De exemplu, o perdea magnetica anti insecte cu gauri foarte mici, care permite deschiderea ferestrelor sau a usilor astfel incat aerul sa ruleze, dar impiedica intrarea insectelor.

perdea magnetica anti insecte

Insecticide

Pe de alta parte, putem alege insecticidele chimice cunoscute in spray, desi nu ofera intotdeauna rezultate bune. Cu toate acestea, pot functiona in camere inchise si / sau mici, nu vor fi foarte utile in locuri de dimensiuni considerabile, terase, balcoane …

De asemenea, exista insecticide electrice care sunt de obicei recomandate pentru noptile de vara, cand tantarii si alte insecte zburatoare au mai multe sanse sa se strecoare in casele noastre. Unele functioneaza prin lichide sau pastile care trebuie inlocuite, iar altele sperie insectele prin ultrasunete. Pe vorbeadevarate.ro iti stau la dispozitie si alte informatii si articole care te-ar putea interesa.

Plante aromatice

Semanarea plantelor aromatice in gradina, terasa, balconul sau ferestrele noastre va fi foarte eficienta pentru tinerea insectelor departe de casa. De aceea, insecticidele naturale vor aromatiza casa noastra. Printre exemple se numara busuiocul, menta, levantica, rozmarin, cimbru etc. iar in cazul in care nu avem loc pentru a le cultiva, putem alege si uleiurile esentiale sau aromatice, care vor genera acelasi efect.

Va fi, de asemenea, necesar sa se pastreze in mod corespunzator toate alimentele, fie crude, fie gatite, deoarece acestea atrag insecte – in special muste – si vor fi deosebit de enervante in timpul mesei. Nu lasati nimic care va poate atrage atentia, utilizati recipientele cu un capac, depozitati alimente in frigider si depozitati ceea ce nu utilizati in dulapuri.