Ce sunt acarienii de praf si cum ii eliminam din locuinta

Acarienii de praf sunt insecte microscopice care trăiesc în mobilierul moale din întreaga casă, care se hrănesc cu celulele moarte ale pielii. De fapt, un milion de acarieni de praf se pot hrăni cu cantitatea de piele vărsata zilnic de un adult mediu!

În timp ce acești mici invadatori nu sunt dăunători în număr mic, populațiile mai mari de acarieni pot provoca probleme pentru unii oameni.

Nu ii putem vedea, dar sunt peste tot acasă. Acarienii trăiesc în covor, canapele din microfibră, lenjerie de pat, perdele, chiar și jucariile de plus ale copilului.

Aceste insecte mici, vizibile doar sub microscop, se hrănesc cu pielea moartă și cu părul animalelor și sunt, în general, destul de inofensive, dar în număr mare pot fi cu adevărat agravante pentru cei cu alergii! De fapt, acarienii sunt probabil cea mai frecventa cauza a alergiilor pe tot parcursul anului si a simptomelor de astm.

În timp ce acarienii nu pot fi complet eradicați de la domiciliu, există câțiva pași simpli pe care îi puteți face pentru a reduce semnificativ cantitatea, astfel încât să putem respira puțin mai ușor!

Puneți acoperitoare de protecție peste saltele și perne. Aceste huse lavabile la mașină sunt destul de ieftine și pot proteja împotriva acarienilor, bacteriilor și alergenilor. Luarea unei huse de perne cu tine pe drum poate ajuta la protejarea împotriva pernelor de hotel potențial dubioase.

Nu vă faceți patul imediat după ce ieșiți din el. Patul dvs. este de obicei cald și umed chiar după ce va ridicati, care sunt condiții prefecționare pentru acarienii de praf și bacterii să crească. Deci, mai degrabă decât să il acoperiți imediat și să il izolați, patul dvs. poate beneficia de puțin timp pentru a lua aer. Beti cafeaua și citiți ziarul, apoi reveniți și faceți patul!

O modalitate de a mentine cresterea acarienilor de praf controlata este mentinerea conditiilor uscate in casa. Dacă locuiți într-o zonă umedă, utilizați un dezumidificator pentru a menține umiditatea relativă a locuinței dvs. sub 50%.

Încercați să vă spălați cearșafurile și perna în apă fierbinte o dată pe săptămână. În timp ce acest lucru nu poate fi eficient din punct de vedere energetic, apa rece nu va ucide acarienii de praf. De asemenea, potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Sydney, Australia, adăugarea uleiului esențial de eucalipt la spălarea dvs. va elimina 99% din acarienii din pat. Căldura de la uscător trebuie să termine restul.

Puneți articolele, cum ar fi pături, cearsafuri, perne și perdele într-o pungă de plastic în congelator timp de 48 de ore. Acest lucru va ucide acarienii de praf. Asigurați-vă că spălați aceste articole după ce au fost în congelator pentru a vă asigura că reziduurile din acarienii au dispărut.

În timp ce lenjeriile sunt la spălare, luati câteva minute pentru a vă aspira salteaua! Acest proces trebuie făcut o dată pe lună sau cam așa pentru a elimina acarienii și bacteriile. Pentru detalii complete, vizitați postarea mea despre curățarea și împrospătarea saltelei!

În timp ce probabil că deja vă aspirați covoarele în mod regulat, asigurați-vă că în mod regulat, aspirati și tapițeria, draperiile, covoarele și alte materiale moi!

Pe măsură ce stratul de praf se ridică, este recirculat constant în întreaga locuință, incluzând resturile de praf care pot declanșa alergii. Curățați în mod regulat praful din locuința dvs. O aspirare profundă și ștergerea cu detergentul ales ar trebui să fie suficientă.

Pentru cei cu alergii la acarieni de praf, polen, etc. poate fi util să purtați o mască de filtru în timp ce curățați pentru a reduce expunerea la aceste alergeni. O mască simplă va ajuta la menținerea alergenilor departe de nas și gură.

Acarienii de praf sunt imposibil de evitat complet, însă aceste schimbări simple în mediul înconjurător vor reduce numărul de “oaspeți” nedoriți.