AVERTIZARE! Acest nou malware fura banii utilizatorilor prin intermediul telefoanelor mobile

Știm cu totii ca, in prezent, amenintarile de securitate au devenit un fenomen comun. Compania rusa de securitate cibernetica, Kaspersky, a declarat intr-un raport ca un nou malware grav a fost detectat in India, care fura bani prin intermediul telefoanelor mobile ale victimelor.

AVERTIZARE! Acest nou malware fura banii utilizatorilor prin intermediul telefoanelor mobile

Compania rusa de securitate cibernetica, Kaspersky, a declarat intr-un raport ca un nou malware cunoscut ca Troianul Xafecopy a fost detectat in India, care fura bani prin intermediul telefoanelor mobile ale victimelor. Aproximativ 40% din tinta acelui malware a fost detectata in India.

Xafecopy Trojan s-a deghizat ca aplicatii utile precum BatteryMaster si functioneaza normal. Troianul secret incarca un cod rau intentionat pe dispozitiv.

Odata ce aplicatia este activata, malware-ul Xafecopy face clic pe paginile web cu WAP (Application Application Protocol) pentru facturarea unei metode de plata mobila care percepe costuri direct pentru utilizator. Dupa aceasta, malware-ul absoarbe linistit un numar de servicii, spune raportul.

Procesul cere de asemenea utilizatorului sa inregistreze o cartela de debit sau o carte de credit sau sa stabileasca un nume de utilizator si o parola.

Malware-ul utilizeaza sistemele de captura “bypass”, concepute pentru a proteja utilizatorii prin confirmarea actiunii efectuate de un om. In sistemul captcha, site-urile web afiseaza un set de litere sau numere care trebuie completate manual de catre utilizator.

“Xafecopy a afectat mai mult de 4800 de utilizatori in 47 de tari intr-o luna, 37,5% dintre atacuri au fost detectate si blocate de produsele Kaspersky Lab destinate Indiei, urmate de Rusia, Turcia si Mexic”, a spus unul dintre cercetatorii de securitate ai Kaspersky.

Compania de securitate Kaspersky Lab Experts a descoperit urme care arata ca criminalii cibernetici promit alti troieni care impartasesc pur si simplu codul malware intre ei.

Compania de securitate Kaspersky Lab, directorul executiv al Asiei de Sud, Altaf Halde a spus ca utilizatorii Android ar trebui sa fie extrem de atenti in modul in care descarca aplicatii.

“Cel mai bine este sa nu se bazeze pe aplicatii de la terti si aplicatiile de descarcare a aplicatiilor Google ar trebui sa fie scanate local cu verificarea aplicatiilor utile. Dar dincolo de asta, utilizatorii Android ar trebui sa ruleze o suita de securitate mobila pe dispozitivele lor.