Cum sa te trezesti mai usor dimineata

Incepeti zilele cu dimineti groaznice, va simtiti obositi ca si cand tocmai ati ajuns in pat? Acest lucru nu ar trebui sa vi se intample. Și nu se va intampla cand veti dezvolta obiceiuri de somn mai bune. Urmand cateva strategii usoare, va puteti bucura de un somn bun, astfel incat va veti trezi odihniti si fresh. Poate ca, atunci cand va puteti trezi mai usor, diminetile se vor dovedi a fi cele mai bune momente ale zilei.

Cum sa te trezesti mai usor dimineata

1. Formati o rutina

Pentru a va trezi la timp, trebuie sa dezvoltati o rutina care include somnul si trezirea in acelasi timp in fiecare zi. Pentru majoritatea oamenilor, tentatia de a dormi putin mai mult in weekend este prea puternica. Dar cand vine luni, este timpul razbunarii. Sistemul de somn este confuz si tinde sa ramana in ritmul cel mai recent. Urmati-va orele normale pentru ca ceasul dvs. sa ramana stabil.

2. Nu verificati e-mailul

Sunteti unul dintre oamenii care incep sa citeasca e-mailurile in momentul cand alarma se stinge? Daca cititi un mesaj stresant dimineata devreme, s-ar putea sa va pregatiti pentru o zi anxioasa.

3. Obtineti o alarma inteligenta

Multi oameni folosesc alarmele smartphone-urilor pentru a se trezi. Din pacate, smartphone-ul dvs. nu este raspunsul la intrebarea voastra neplacuta despre cum sa va treziti mai usor. Acesta se stinge la ora exacta pe care ati setat-o, care ar putea fi punctul cel mai adanc al ciclului dvs. de somn. O alarma inteligenta va poate trezi la un punct optim in ciclul de somn atunci cand va puteti trezi mult mai usor.

4. Lasati draperiile netrase

Draperiile pot ajuta la mentinerea luminii, astfel incat sa dormiti mai bine noaptea. Dar ele sunt un dusman pentru trezitul usor dimineata. Expunerea la lumina semnaleaza organismului sa inceteze producerea melatoninei care provoaca somnul, astfel incat sa nu mai dormiti si sa va pregatiti sa va treziti.

5. Respirati profund

Respirand adanc va trimite mai mult oxigen in plamani, permitand creierului si corpului dumneavoastra sa obtina mai multa energie.