6 mituri despre sarcina care nu sunt adevarate

Sarcina este o faza de aur a vietii unei femei. Dar, de indata ce anuntati sarcina celor apropiati, veti fi bombardati cu o multitudine de sfaturi referitoare la sarcina.

In plus, cartile, revistele, programele TV si Internetul sunt pline de sfaturi.

Nu puteti urma sfatul orbeste, deoarece va poate afecta sanatatea si copilul. Unele teorii pot fi utile, in timp ce unele pot fi daunatoare.

Este important sa cunoastem faptele reale din spatele miturilor despre sarcina. Mai mult decat atat, retineti intotdeauna ca fiecare sarcina este diferita, deci urmati sfatul medicului dumneavoastra.

Mitul nr. 1: Mancati pentru doi

Femeile gravide cred ca ar trebui sa manance mai mult in timpul sarcinii, pentru ca, la urma urmei, \”Mananci pentru doi”.

Fapt: Nu este deloc adevarat. In timpul sarcinii, o femeie trebuie doar sa se concentreze asupra consumului de alimente sanatoase si extrem de hranitoare. O femeie insarcinata are nevoie doar de aproximativ 300 de calorii pe zi.

Mitul nr. 2: Va abtineti de la exercitii fizice

S-ar putea sa auziti ca femeile gravide ar trebui sa evite exercitiile fizice si sa se odihneasca cat mai mult posibil in timpul celor noua luni.

Fapt: Din nou nu este adevarat. Chiar si medicii cer femeilor insarcinate sa se bucure in mod regulat de o plimbare scurta, sa faca niste exercitii usoare si sa faca niste lucruri usoare de casa. Cu toate acestea, este adevarat ca trebuie sa evitati activitati foarte riguroase sau antrenamente.

Mitul # 3: Durerile de spate sunt inevitabile

Sarcina inseamna ca va trebui sa suferiti de dureri de spate.

Fapt: durerile de spate sunt o plangere frecventa in timpul sarcinii, dar nu este nimic pe care nu puteti trata sau preveni.

Mitul # 4: Nu tineti pisici in casa

Multi spun ca trebuie sa stati departe de pisica dvs. in timpul sarcinii.

Fapt: Din nou, este doar un mit ca nu poti pastra o pisica ca un animal de companie cand esti insarcinata. Pisicile sunt animale de companie minunate si activitatile lor amuzante pot ajuta la reducerea stresului si aduc un zambet pe fata.

Mitul # 5: Nu faceti bai fierbinti

Multi oameni sfatuiesc femeile insarcinate sa nu faca baie asa cum faceau inainte de a ramane gravide.

Fapt:O baie calduta timp de cinci minute nu este o problema, dar o baie fierbinte lunga este ceva ce trebuie evitat in timpul sarcinii.

Mitul # 6: O bautura ocazionala este buna

Vi s-a spus ca este bine sa beti ocazional un pahar de vin in timpul sarcinii?

Fapt: Femeile insarcinate nu ar trebui sa bea deloc. De fapt, in timp ce sunteti insarcinata, nu trebuie sa va rasfatati nici macar cu un pahar de sampanie sau de vin ocazional.