Cum depistezi un mincinos – 5 semne care ii dau de gol

Oricat de trist ar fi sa recunoastem, minciunile sunt peste tot. Chiar daca ne putem ierta pentru ca am mintit pe cineva, minciuna nu e foarte placuta.

Am cercetat 4 modele de comportament subconstient ale mincinosilor care au fost determinate datorita analizei textuale lingvistice si credem ca ar trebui sa stiti despre ele. In plus, exista o metoda bonus la sfarsitul articolului care functioneaza in 99% din cazuri.

1. Un mincinos foloseste cuvinte confuze

In ciuda explicatiilor simple, mincinosii folosesc o structura complicata si intriganta a propozitiilor, inserand cuvinte excesive si detalii nesemnificative, dar plauzibile.
Bonus: Ochii nu mint

2. Explicatiile unui mincinos sunt cat se poate de simple

Mincinosul explica in mod normal totul in termeni simpli, deoarece creierul lor refuza sa se gandeasca la o minciuna complicata. Judecata sau evaluarea sunt lucruri complexe, greu de calculat.

3. Atitudinea discursului unui mincinos este negativa

Mincinosul este, de obicei, negativ, deoarece se simte in subconstient vinovat de minciunile proprii.

4. Mincinosii evita sa se mentioneze

Cand mincinosii distorsioneaza adevarul, ei tind sa evite sa vorbeasca despre ei insisi. Ei vorbesc sau scriu despre ceilalti, in mod special la a treia persoana, ca si cum ar pune distanta intre ei si minciunile lor.

5. Limbajul corpului

Puteti minti, dar trupul dvs. nu poate! Mincinosii fac mai multe lucruri cu corpul lor atunci cand acestia mint. De exemplu, o persoana care minte isi va trage aproape intotdeauna corpul spre interior pentru a ramane neobservata. Mincinosii au, de asemenea, tendinta sa ridice din umeri sau sa-si acopere gura in timp ce vorbesc.

Daca nu puteti observa niciunul dintre semnalele de mai sus, dar inca aveti indoieli cu privire la faptul ca sunteti mintit, priviti cu atentie ochii adversarului. Minciuna ne face nervosi, ceea ce duce la o crestere a ritmului cardiac si la dilatarea pupilelor.