Acneea, cauze și remedii pentru acasă

Pielea noastră este o reflectare a sănătății noastre interne. Pielea strălucitoare este rezultatul unei îngrijiri adecvate, hidratare și o dietă sănatoasă. O piele plină de punctele albe, puncte negre și coșuri, indică o deteriorare oxidativă, o nutriție proastă și o dezechilibre hormonală.

Erupțiile ocazionale și acneea cronică îmbolnăvește zeci de milioane de oameni de toate vârstele în fiecare an. De la ușoară până la severă, cazurile de acnee provoacă focare dureroase și inestetice pe față, spate, piept și chiar brațe. Lăsată netratată, acneea poate duce la diminuarea respectului de sine și cicatrici.

Cauzele acneei

Principalele cauze ale acneei includ pori înfundați, bacterii, producția de sebum în exces și celulele moarte ale pielii. Cercetările indică, de asemenea, hormonii, dieta, stresul și anumite medicamente – inclusiv corticosteroizi, androgeni, pilulele anticonceptionale și litiu – care pot agrava acneea.

Se estimează că aproximativ 70-90 la sută dintre adulții tineri, de ambele sexe, suferă de acnee. Genetica, schimbarea nivelurilor de hormoni și stresul sunt factori care contribuie. Chimicalele dure și medicamentele prescrise pot provoca iritații suplimentare.

Remedii naturale pentru acnee

Pielea fiecăruia este diferită, deci trebuie să țineți cont de faptul că tratarea acneei în mod eficient la domiciliu necesită o abordare multidisciplinară a îngrijirii și o dietă sănătoasă. Aceste remedii pentru acnee pot fi utilizate combinate, dar este important să se evite cele mai mari greșeli în tratarea acneei.

  • Ceaiul verde are antimicrobiene și compuși antioxidanti care pot ajuta la combaterea acneei. Pentru a obține efectele sale, utilizați o ceașcă răcită de ceai verde și spălați fața sau pune o pungă pe zona afectată.
  • Proprietățile antibiotice produse de miere pot ajuta la îmbunătățirea acneei. Se aplică o linguriță de miere pe zonele afectate, sau se face o mască prin amestecarea a 1/2 cană de miere cu 1 cană de fulgi de ovăz. Lăsați timp de 30 de minute.
  • Menta poate ajuta la eliminarea uleiului care înfundă porii. Amestecați 2 linguri de mentă proaspătă fin tocată cu două linguri de iaurt simplu și ovaz. Lăsați preparatul pe față timp de 10 minute, apoi clătește cu apă.
  • Echinacea este folosită în mod tradițional pentru a accelera vindecarea rănilor și pentru a preveni răceala și gripa, dar proprietățile sale antibacteriene și anti-inflamatorii, pot ajuta la acnee. Utilizați ceai de echinacea pe față de zi de zi, sau puneți câteva picături pe un tampon de bumbac și tamponați ușor.
  • Acidul salicilic din aspirină este un tratament pentru acnee, iar aspirina poate usca cosurile și reduce inflamația. Pentru a profita de beneficiile sale, formează o pastă din aspirină în puțină apă, și dizolvă patru pastile în 2 linguri de apă.
  • Aloe, cunoscută pentru proprietățile sale minunate, poate promova vindecarea, lupta împotriva infectiilor și chiar reduce cicatricile. Răzuiți gelul de la o plantă de aloe cu o lingură și aplicați pe acnee. Puteți cumpăra, de asemenea, gel de aloe, doar asigurați-vă că este aloe pură, fără adaos de ingrediente.
  • Oțetul de mere conține acizi malici și lactici, care pot exfolia, reduce petele roșii și trata acneea. Pentru un toner, se amestecă părți egale de oțet de mere și apă și se aplică pe piele cu un tampon de vată. Agitați bine înainte de fiecare utilizare.