Cum să scapi de celulită cu ajutorul zațului de cafea

Conținutul de cafeină din cafea conține compuși antioxidanți care pot îmbunătăți aspectul pielii. Cafeina este un ingredient principal în multe creme scumpe împotriva celulitei. Din fericire, puteți face propriul tratament anti celulitic la domiciliu la fracțiune din cost. După ce te bucuri de următoarea ceașcă de cafea dimineața, pastrați zatul. Atunci când este aplicat local pe piele, zațul de cafea poate fi o modalitate eficientă de a netezi aspectul noduros al celulitei.

Potrivit specialiștilor, 80 la sută dintre femei au celulita. Văzută ca o textură adâncită sau înnodată pe piele, celulita este un tip de grasime care nu dispare cu ușurință, fără un anumit tip de tratament alternativ. Cauzată de ereditate, schimbari hormonale, circulatie deficitara sau o acumulare de toxine, celulita se dezvolta adesea in zonele coapselor și feselor femeilor.

CUM FUNCȚIONEAZĂ CAFEAUA ASUPRA CELULITEI

Aplicată local, cafeina funcționeaza asupra celulitei prin creșterea circulației pe zona afectată. Acest lucru poate ajuta la eliminarea toxinelor și excesul de apa din țesuturi, reducând astfel textura numită și “coajă de portocală”. Efectele stimulatoare ale cofeinei gasită in cafea poate crea un aspect mai tonifiat. Cu toate acestea, orice îmbunătățiri notabile cauzate de aplicarea topică de cafeină vor fi doar temporare.

PROCEDURĂ

Adună aproximativ ¼ la ½ cană de zaț de cafea proaspătă într-un castron. Se adaugă aproximativ 2 linguri de ulei de măsline extra virgin și se amestecă împreună. În picioare în cada de baie sau pe unele ziare vechi, ia o mănușă și masează pielea cu zațul cald și uleiul de măsline într-o mișcare circulară. Aplică această soluție pe zonele cu probleme, cum ar fi coapse și fese. Utilizați o folie de plastic pentru a crea o folie în jurul zonei. După aproximativ 10 minute, se scoate folia de plastic și se spală zona cu apă caldă. Încercați să adăugați câteva picături de ienupăr sau ulei esential de rozmarin la amestec. Aceste uleiuri sunt frecvent utilizate în împachetări corporale pentru proprietățile lor de combatere a celulitei.