4 combinatii alimentare care te ajuta sa slabesti

Se spune ca unele combinatii sunt absolut divine pentru sanatatea noastra. Iata cateva combinatii care aduc beneficii pentru sanatate pe care putini le stiu. Aplicati-le si beneficiile lor nu vor intarzia sa apara.

Oua + suc de portocale:
Aceasta este una dintre cele mai bune combinatii pentru sanatate si este ideala pentru micul dejun. Ouale si sucul de portocale sau alta sursa buna de vitamina C, actioneaza ca un energizant natural care va mentine toata ziua in miscare. Ouale contin fier si vitamina C din sucul de citrice are efectul de a-si sustine absorbtia. Unul dintre principalele motive pentru oboseala cronica este lipsa de fier si una dintre cauzele de deficienta a fierului este un consum insuficient de vitamina C.

Cofeina + miscare:
Nu neaparat impreuna, dar unul dupa altul, cele doua sunt una dintre cele mai bune combinatii pentru sanatate. Cofeina are proprietati anticanceroase. Combinarea cofeinei si a miscarii ofera o protectie puternica impotriva cancerului de piele, in special, si a cancerului in general. Cea mai buna combinatie este: o ceasca de cafea tare, cu o jumatate de ora inainte de fitness. Cofeina creste rezistenta si intarzie oboseala.

Grasime + iaurt:
Combinatia este utila in special daca ati cazut in pacat consumand alimente care contin grasimi nesanatoase. De fiecare data cand comiteti excese daca este vorba de alimente sau dulciuri in exces, completati masa cu iaurt gras. Calciul leaga acizii grasi in tractul digestiv si blocheaza absorbtia lor.

Friptura + morcovi:
Combinatia este ideala pentru a va asigura aportul corect de vitamina A, dat fiind faptul ca vitamina A poate calatori prin sange numai atunci cand este legata de o proteina. Ficatul care stocheaza vitamina A poate fi supraincarcat de aceste depozite, deoarece acestea nu sunt in circulatie ca urmare a unei alimentatii necorespunzatoare si a unui aport crescut de vitamina A in absenta aportului de proteine.