Rețetă pastă de avocado, gata în 10 minute!

Avocado este un fruct bogat în vitaminele B, C, E, K, minerale precum magneziu, fier, cupru, potasiu, acizi grași omega 3, proteine și fibre, care aduc multe beneficii organismului. Poate fi consumat în salate, în salate, în budincă sau ca pastă de avocado (cunoscut sub numele de guacamole).

Ingrediente pentru pasta de avocado:

Un avocado copt mare;
Suc de la jumătate de lămâie;
2 căței de usturoi sau două cepe;
Sare si piper;
2 linguri de iaurt (sau ulei de măsline)

Cum se prepară pasta de avocado:

Coaceți avocado, tăiați în bucăți și pasați în blender. Poate fi pasat manual folosind o furculiță. Deoarece se oxidează foarte repede, sucul de lămâie trebuie adăugat imediat. Adăugați iaurtul (sau uleiul de măsline), apoi amestecați bine compoziția. În cele din urmă, adăugați usturoi (ceapă verde tăiată fin), sare și piper pentru a gusta și se amestecă bine cu o furculiță. Acesta poate fi servit pe felii de pâine proaspătă sau prăjită pentru micul dejun sau ca o gustare.