iPhone versus Android – care este mai bun?

Când căutați să cumpărați un smartphone nou, alegerea dintre un dispozitiv Android și iPhone se poate dovedi o decizie nu tocmai simplă de făcut. În timp ce ambele oferă o mulțime de caracteristici uimitoare, ele pot părea foarte asemănătoare în multe aspecte. Dar, sub o inspecție sau cercetare mai detaliată, veți găsi câteva diferențe majore. Unele dintre aceste diferențe sunt discutate aici pentru a vă ajuta să decideți dacă un telefon Android sau un iPhone este potrivit pentru dvs.

IPhone versus Android

Interfață

Chiar dacă interfața iPhone nu arată nimic proaspăt, aceasta este încă una dintre cele mai simple de utilizat pentru utilizatorii smartphone-uri pentru prima dată. Cu iOS 5, utilizatorii au o zonă de notificare dedicată, care din nou este destul de simplă și ușor de utilizat.

Cu toate acestea, telefoanele Android vă permit să faceți mult mai mult cu zona de notificare. De exemplu: pe Samsung Galaxy S II, puteți activa și dezactiva zonele bluetooth sau wireless. Pe cele mai multe telefoane HTC high-end puteți chiar să comutați între aplicații, precum și să schimbați mai multe setări. Pe scurt, interfața Android este foarte personalizabilă, ceea ce poate avea un impact direct asupra experienței utilizatorului.

Câștigător: iPhone este câștigătorul clar în ceea ce privește interfața cu utilizatorul din cauza naturii sale simpliste. Prea multe caracteristici în Android într-o zonă pot face de fapt un utilizator confuz.

Dimensiunea și calitatea ecranului

Dimensiunea ecranului și calitatea este o zonă principală pe care oamenii o caută atunci când cumpără un telefon inteligent. Detaliile ecranului utilizate în telefoanele iPhone nu numai că asigură vederi clare, dar și fac imaginile mai clare și mai strălucitoare decât majoritatea Androizilor din competiție.

Pe de altă parte, majoritatea telefoanelor Android sunt dotate cu ecrane mai mari, eliminând astfel nevoia de zoom frecvent. De asemenea, ecranele mai mari înseamnă mai puțină stres asupra ochilor în timp ce citiți textul. Dezavantajul este că telefoanele Android nu sunt la fel de luminoase ca acestea ar trebui să fie și acest lucru este cazul în care iPhone câștigă cursa. Cei care caută ecranul mai mare și nu le pasă prea mult de luminozitatea și detaliile ecranului pot opta absolut pentru telefoanele Android, dar dacă detaliile și luminozitatea contează, nimic nu poate bate calitatea ecranului unui iPhone.

Câștigător: Selecția finală va depinde de preferințele personale ale utilizatorului.

Aparat foto

Apple a ridicat cu siguranta stafeta oferind o calitate ridicata a capturii imaginilor in ceea ce priveste viteza si performanta redusa. Cu noile senzori și optică iluminate din spate îmbunătățite, telefoanele iPhone vă permit să capturați imagini clare și netede, precum și videoclipuri.

Pe de altă parte, telefoanele Android precum Samsung Galaxy S II sunt doar un pas în urmă în ceea ce privește calitatea și viteza, deși vă puteți aștepta să faceți fotografii la fel de bune în aer liber. În timp ce unele modele high-end iPhone modele sport HDR, câteva avansate de telefon Android vine cu modul de panorama, modul burst shot, HDR și mai mult.

Câștigător: Chiar dacă calitatea camerelor de pe modelele iPhone este cea mai bună, telefoanele Android oferă mai multe caracteristici și control, atât înainte cât și după fotografiere.

Aplicații

Apple are aproximativ 360 000 de aplicații iPhone în App Store, comparativ cu 320 000 disponibile pe piața Android Market (Play Store). Cu toate acestea, piața Android crește, de asemenea, la o rată uluitoare. Chiar dacă există o mulțime de aplicații care sunt destul de comune pe ambele piețe, cum ar fi “Angry Birds”, “Cuvinte cu prietenii” și așa mai departe, Apple pare să câștige cursa. Dacă căutați mai adânc, veți realiza că modelele iPhone au acces la o selecție mai bună a jocurilor de înaltă calitate, cu o grafică foarte impresionantă.

Câștigător: modelele iPhone au fost întotdeauna cunoscute pentru aplicațiile lor, iar tradiția este probabil să continue.

Această comparație detaliată a telefoanelor iPhone versus Android ar trebui să vă ajute să luați decizia corectă, în funcție de scopurile dvs. generale și preferințele personale. Producatorii iPhone si Andriod au reusit sa pastreze fiecare caracteristici si specificatii ale platformei mobile separate unul de altul, Siri fiind arma secreta a Apple si Android cu proiectul open source. Cel mai bine este să cântăriți toate opțiunile disponibile, inclusiv bugetul dvs. pentru a găsi un model care are toate calitățile și funcțiile pe care le doriți într-un smartphone, indiferent dacă este vorba despre iPhone, Android, BlackBerry sau Windows Phone. Dacă căutați ușor de utilizat, acces la aplicații mai bune, performanță netedă și o cameră extraordinară, iPhone-ul nu poate fi un egalat. Siri a luat telefoanele Apple la un nivel foarte următor de inteligență și divertisment.

Pe de altă parte, telefoanele Android oferă o conectivitate extrem de bună cu 4G, care permite o descărcare de până la 1 GBit / secundă și o încărcare de 500 Mb / secunde, în timp ce 4G a devenit disponibil doar în unele dintre cele mai recente versiuni ale telefoanelor Apple. 4G accelerează tot ceea ce faci și dacă viteza este importantă, atunci nu este nimic mai bun decât Android. În plus, cu opțiunea de personalizare a interfeței și ecrane mai mari, Android poate fi un mod de a merge pentru persoanele care caută mai multe caracteristici la prețuri rezonabile.