Dependența de marijuana este rară, dar reală

Majoritatea oamenilor pot folosi marijuana fără a deveni dependenți. Dar pentru utilizatorii cu vulnerabilități cum ar fi stresul, o boală mintală sau o predispoziție genetică, riscul de dependență este real.

Aproximativ 9% dintre persoanele care folosesc marijuana vor deveni dependenți, potrivit unui studiu aprobat de Institutul National pentru Abuzul de droguri (NIDA). Alte estimări au pus acest număr și mai mare, tinerii fiind în mod deosebit susceptibili de dependență.

Cu toate acestea, milioane de oameni folosesc marijuana pentru tot felul de scopuri – controlul anxietății, muza artistică, eliberarea durerii – fără ca medicamentul să devină o problemă în viața lor.

Deci, cine este expus riscului de dependență de marijuana și cum apare acest abuz de droguri?

Cine devine dependent?

Genele sunt un predictor puternic al dependentei, a spus dr. Alex Stalcup, directorul medical al Centrului de Tratament cu Leflie Noua din Lafayette, California.

Studiile despre gemenii identici crescuți în diferite familii susțin această teorie – au rate mai mari de dependență care apar simultan (adică dacă unul este dependent, celălalt are un risc mai mare de dependență) decât gemenii fraterni crescuți separat.

Dar legăturile de familie pot, de asemenea, ajuta unele persoane să evite dependența.