Ce să faci când vrei să renunți: 5 soluții simple motivaționale

Iată câteva exerciții pe care le facem personal ori de câte ori simțim să renunțăm la ceva care contează în viața noastră. Trecerea prin aceste exerciții ne ajută din nou să ne angajăm din nou inimile.

Moduri pe care le procesăm prin dorința de a renunța

1. Identificați motivul: De ce simțiți să renunțați? Evident, este stresul, dar ce anume îl provoacă? Dacă nu altceva, este util să înțelegeți de ce simțiți să procedați așa.

2. Pro & contra. Acest lucru poate suna simplu, dar este un exercitiu puternic. Mai exact, listați 30 de motive pentru care ar fi benefic pentru dvs. să continuați și 30 de motive pentru care nu ar fi.. Distribuiți lista cu soțul / soția.

3. Stabiliți obiectivele: Vă puteți da seama că stresul pe care îl simțiți este despre așteptările nerealiste. Timp de câteva luni, ne-am rugat să nu mai avem datorii până la o anumită dată, ci să simțim o mare frustrare atunci când acea dată a venit și nu a mers. Identificarea așteptărilor dvs. nerealiste și ajustarea obiectivelor în consecință vor ușura o parte din presiunea pe care ați pus-o asupra dvs. și vă vom oferi o imagine nouă asupra situației dvs.

4. Faceți o listă cu toate lucrurile pe care le veți face sau cumpărați odată ce vă aflați în afara datoriilor. Nimic nu este în afara limitelor și nu trebuie să fie realist sau spiritual. Pur și simplu trebuie să fie emoțional – scopul nu este acela de a impresiona pe Dumnezeu sau pe alții, ci pur și simplu trebuie să vă reintroduceți inima în joc. Procesul de creare a acestei liste vă ajută mai mult din punct de vedere emoțional decât să îl revedeți, deci nu ezitați să reluați acest exercițiu când vă simțiți tentați să renunțați la libertatea financiară.

5. Rugăciunea: Al cincilea și ultimul punct este rugăciunea. Acest lucru ar trebui să fie într-adevăr punctul de plecare, și nu punctul de sfârșit. Personal, mă motivează să scriu obiective și să visez. Un lucru din care am făcut un obicei este să ne rugăm împreună înainte de a merge la culcare. Unele nopți este o simplă rugăciune “mulțumesc pentru ziua de azi”, iar în alte nopți este o mijlocire mai adâncă în care ne rugăm pentru nevoile prietenilor și familiei noastre și cu siguranță nevoile noastre.