Sfaturile esentiale ale Google despre cum sa va pastrati telefonul Android in siguranta

Probabil ati auzit povestile de groaza: aplicatia care a furat informatiile despre cartile de credit ale unei persoane, telefonul pierdut sau furat care avea sute de fotografii importante pe el. Telefoanele noastre au devenit hub-urile vietii noastre si dorim sa le stim in siguranta. In siguranta de la pierdere sau furt, in siguranta de la informatiile dvs. personale fiind insusite de companii fara scrupule si hackeri.

Dar serios, nu este nevoie sa va ingrijorati. Android nu este atat de inspaimantator si exista multe lucruri pe care le puteti face inainte sa iesiti in salbaticie cu ajutorul telefonului Android pentru a-l mentine in siguranta.

Inginerul de securitate Google pentru Android, Adrian Ludwig, a pus impreuna aceste lucruri utile simple pe care le puteti face pentru a va mentine dispozitivul Android in siguranta impotriva malware-ului, furtului si a tot ce este intre ele.

4 lucruri pe care le poti face imediat

Setati o blocare a ecranului
Asigurati-va dispozitivul setand o blocare a ecranului cu un cod PIN, o parola sau un model. De fiecare data cand porniti aparatul sau treziti ecranul, vi se va solicita sa deblocati dispozitivul. Accesati Setari → Securitate → Securitate ecran → Blocare ecran.

Asigurati-va ca datele dvs. sunt protejate
Backup-urile usureaza recuperarea informatiilor si a aplicatiilor in cazul pierderii, furtului sau deteriorarii dispozitivului. Puteti afla cum sa creati copii de rezerva, cum ar fi fotografiile dvs., parolele WiFi si muzica aici, sau sa gasiti o aplicatie pentru a crea copii de rezerva pentru aceste lucruri.

Criptati dispozitivul
Criptarea va ajuta sa pastrati datele in siguranta daca pierdeti dispozitivul. Dispozitivele Nexus 6 si Nexus 9 sunt criptate in mod prestabilit. Daca dispozitivul dvs. Android ruleaza Jelly Bean (Android 4.1) sau o versiune ulterioara, puteti cripta datele de pe dispozitiv in Setari → Securitate → Criptare.

Activati autentificarea cu doi factori pentru contul dvs. Google
Acest lucru va protejeaza contul atat cu o parola, cat si cu un cod de pe telefon. Acest strat suplimentar de protectie in partea de sus a parolei te protejeaza in cazul in care cineva are parola.

Ganditi-va inainte de a face clic pe bannere sau notificari pop-up
Desi majoritatea anunturilor sunt sigure, puteti afecta dispozitivul prin atingerea bannerelor sau a ferestrelor pop-up. Feriti-va de tot ceea ce sustine ca telefonul dvs. este infectat sau va cere parola sau informatii personale. Puteti sa descarcati din greseala aplicatii nedorite sau potential daunatoare sau sa oferiti unei persoane la care nu aveti incredere accesul la contul dvs.

Daca aveti instalat Google Play, sunteti protejat in mod automat de aplicatii potential daunatoare prin intermediul functiei Verificati aplicatiile. Acesta este activat in mod prestabilit si va avertizeaza inainte de a instala o aplicatie despre care consideram ca este potential daunatoare. De asemenea, va va verifica dispozitivul aproximativ o data pe saptamana pentru aplicatii potential daunatoare. Daca vedeti un avertisment de la Verify Apps, va recomandam sa nu instalati aplicatia.