Lucruri pe care nu ar trebui sa le beti niciodata dupa un antrenament

Acordarea unui timp pentru sesiunea de antrenament este un obicei bun. Nu numai ca va ajuta sa ardeti mai multe calorii si va ajuta sa pierdeti in greutate, exista o lunga lista de alte beneficii pentru sanatate. Unele dintre beneficiile de top includ construirea unei inimi mai sanatoase, reducerea riscului de diabet, cresterea muschilor, cresterea nivelului de fericire, imbunatatirea calitatii somnului, sporirea puterii si a flexibilitatii si cresterea puterii de memorie.

Decizia privind ce sa beti dupa un antrenament poate avea un impact enorm asupra rezultatelor muncii grele.

Pierdeti multa apa in timp ce lucrati din cauza transpiratiei. Pentru a compensa pierderea, hidratarea corpului dumneavoastra este importanta. Consumul unui pahar sau doua de apa imediat dupa antrenament este sanatos.

Dar de multe ori, in loc de apa, ajungem la alte bauturi care nu sunt deloc sanatoase.

1. Bauturi sportive
Bauturile sportive sunt comercializate ca o bautura perfecta dupa antrenament si este comun sa vezi oameni care beau aceste bauturi la sfarsitul antrenamentului. Dar bauturile sportive sunt nesanatoase. Acestea sunt incarcate cu zahar si calorii. Ar putea exista unele vitamine si electroliti adaugati in unele branduri, dar continutul ridicat de zahar este cel mai important motiv pentru a evita complet aceste bauturi.

2. Alcoolul
Daca faceti exercitii seara si apoi mergeti la bar pentru un pahar de vin, faceti o mare greseala.

3. Bauturi carbogazoase
Bauturi cum ar fi sucurile acidulate sunt un mare “NU” dupa sesiunea de antrenament.

4. Sucul de fructe ambalat
Deschiderea unei sticle de suc de fructe va poate face sa simtiti ca faceti o alegere sanatoasa. Dar sucul de fructe nu este cea mai buna alegere dupa antrenament.

5. Cafea
Dupa un antrenament, multi dintre noi asteptam cu nerabdare sa bem o ceasca de cafea. Dar, pe masura ce inima este de pompata deja de la antrenament, nu este bine sa beti cafea sau ceva care contine cofeina.

6. Cele mai bune bauturi hidratante post-antrenament
Apa este cea mai buna optiune pentru o hidratare post-antrenament adecvata, care este importanta pentru recuperarea adecvata si mentinerea rezistentei. Cand vine vorba de apa, ar trebui sa fie la temperatura camerei, nu rece! Apa rece poate avea un impact negativ asupra intestinelor tale calde si poate interfera cu enzimele, provocand probleme digestive.