Iată ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o tabletă Android

Poate nu vă place Apple, poate că ați văzut niște tablete ieftine sau poate aveți un telefon Android și îl iubiți. Din orice motiv, căutați să cumpărați o tabletă Android. Înainte de a o face, totuși, sunt câteva lucruri de reținut.

 

Nu toate tabletele au ultimul sistem Android

Android este un sistem de operare open source. Oricine îl poate descărca gratuit și instala pe dispozitivele lor gratuit. Asta înseamnă că funcționează ca stereo-uri și rame digitale, dar acele utilizări sunt însă dincolo de ceea ce intenționa inițial Google.

 

Versiunea 3.0, Honeycomb, a fost prima versiune aprobată oficial pentru comprimate. Versiunile Android de mai jos 3.0 nu au fost destinate utilizării pe ecrane de tablete mai mari, iar multe aplicații nu vor funcționa corespunzător. Când vedeți o tabletă care rulează Android 2.3 sau o versiune ulterioară, continuați cu prudență.

 

Nu toate tabletele se conectează la Android Market

Google nu are prea mult control asupra Android după ce va fi lansat maselor, dar are control asupra pieței Android. Până la Honeycomb, Google nu a aprobat ca non-telefoanele să se poată conecta la Android Market. Asta înseamnă că dacă primiți o tabletă ieftină care rulează pe Android 2.2, de exemplu, nu se va conecta la Android Market. Puteți obține în continuare aplicații, dar este posibil să nu obțineți atât multe aplicații și va trebui să utilizați o piață alternativă pentru a le descărca.

Dacă doriți să rulați cele mai multe aplicații Android, luați o tabletă care rulează cea mai recentă versiune de Android.

Unele tablete necesită un plan de date.

Tabletele Android pot fi vândute doar cu Wi-Fi sau cu acces fără fir 3G sau 4G. Adesea, acestea sunt vândute la reducere, în schimbul unui contract cu un furnizor de servicii celulare, la fel ca telefoanele.  Deci veți avea nevoie de un plan care să se extindă dacă aveți nevoie de el.

Feriți-vă de Android Modificat.

La fel cum producătorii de dispozitive sunt liberi să modifice interfața utilizatorului Android pe telefoane, ei sunt liberi să o facă și pe tablete. Producătorii spun că acesta este un lucru minunat care își stabilește produsul în afară, dar există dezavantaje.

Când cumpărați un dispozitiv cu o interfață de utilizator modificată, cum ar fi interfața HTC Sense pe HTC Flyer, este posibil ca aplicațiile să fie rescrise pentru a funcționa corespunzător. Când cineva vă arată cum să faceți ceva pe Android, nu va funcționa întotdeauna în același mod pentru versiunea modificată. De asemenea, va trebui să așteptați mai mult pentru actualizările sistemului de operare, deoarece toate acestea trebuie rescrise pentru interfața dvs. de utilizator.