Cum scapi de respiratia urat mirositoare dupa ce ai consumat alcool

Poate ca nu va dati seama, dar cand petreceti la sfarsit de saptamana, exista sanse mari sa aveti o respiratie enervanta de alcool.

Anumite molecule volatile din gura duc la halitoza sau respiratie urata, potrivit unui studiu din 2013 publicat in Jurnalul de Știinte Naturale, Biologie si Medicina.

Alcoolul nu este usor digerat, deoarece organismul il vede ca o toxina. Este metabolizat de ficat, dar ficatul lucreaza la o rata care proceseaza doar o bautura pe ora. Datorita acestui proces lent, alcoolul se acumuleaza in fluxul sanguin si in tesuturile corpului, inclusiv in plamani, in asteptarea metabolizarii. Aceasta provoaca respiratia alcoolica.

Pentru a va asigura ca oamenii nu stiu ca ati baut un pic prea mult, puteti utiliza trucuri simple si usoare pentru a scapa de mirosul persistent.

1. Mancati ceva in timp ce beti

Pentru a reduce severitatea respiratiei cu alcool, trebuie sa mancati ceva inainte sau in timp ce beti. Mestecatul stimuleaza producerea de saliva, iar alimentele din stomac va ajuta sa absorbiti o parte din alcoolul pe care il bei.

2. Beti mai multa apa

La fel cum se recomanda sa mancati ceva in timp ce beti, este de asemenea important sa beti mai multa apa.

Alcoolul face ca gura sa se usuce, datorita efectului sau diuretic. O gura uscata este un mediu mai bun pentru bacteriile care provoaca mirosuri.

3. Beti cafea neagra

Un alt truc simplu pentru a masca respiratia alcoolica este sa beti cateva cesti de cafea tare.

4. Periati-va dintii

Buna ingrijire orala si igiena sunt esentiale pentru a va mentine respiratia mirositoare si pentru a combate respiratia alcoolica. Aceasta va ajuta la distrugerea bacteriilor care provoaca mirosuri in gura. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca nu va elimina mirosul de alcool provenit din stomac, gat si piele.

5. Mestecati ierburi

Plantele puternic mirositoare, cum ar fi rozmarin, patrunjel, menta sau tarhon pot ajuta, la mascarea respiratiei provocata de alcool. Aceste ierburi sunt cunoscute pentru proprietatile lor de dezodorizare, care vor ajuta la eliminarea mirosului jenant care vine din gura si stomac.