Cele mai frumoase colinde si cantece de Craciun

Sarbatorile de iarna sunt cele mai asteptate sarbatori de peste an. E sezonul cadourilor, al timpului petrecut in familie. E sezonul in care acasa miroase a scortisoara si a vin fiert, a cozonaci si a veselie.

ssAS

 

Zambetele sunt ingredientele esentiale pentru sarbatorile de iarna perfecte si daca sunt asortate cu fulgi de zapada si peisaje inalbite de neaua asternuta, atunci totul e aproape perfect. De ce aproape? Pentru ca in prejma sarbatorilor de iarna, nimic nu este la fel de frumos daca nu se asculta colinde. Si daca nu ti-ai facut inca un playlist cu mai multe colinde pentru anul acesta, iti sarim in ajutor si iti oferim cateva sugestii foarte frumoase.
Astazi s-a nascut Hristos
Astazi s-a nascut Hristos este una dintre colindele traditionale de Craciun, pe care le auzim in fiecare an si de care totusi nu ne putem satura. Nu e Craciun fara aceasta colinda si cand in seara de Ajun iti bat la usa mogaldete de copii, e imposibil ca ei sa treaca cu vederea aceasta colinda extrem de frumoasa.


Trei pastori
Trei pastori este o alta colinda traditionala. Cu un ritm putin mai lent fata de Astazi s-a nascut Hristos, acest cantec in care se vesteste nasterea lui Hristos te emotioneaza de fiecare data cand il auzi, cu siguranta.

 

BBC
Raza soarelui
Un alt colind deosebit de Craciun este Raza soarelui. Merge pe aceeasi nota putin mai lenta ca precendtul colind si emotioneaza pe oricine aude aceasta melodie. Cand o asculti, parca iti vine si tie sa canti prin casa si hei! Nu te opreste nimeni sa faci asta.


Daca iti doresti sa asculti si colinde in limba engleza, de exemplu, ai la dispozitie cateva variante foarte frumoase si ele. Iata-le…
Craciunul alb (White Christmas)
Este un colind ideal pentru cand afara ninge sau a nins deja, iar orasul sau satul in care locuiesti este acoperit de o mantie alba. Sau daca nu a nins inca, macar poti sa visezi cu ochii deschisi, ascultand acest colind superb.

https://youtu.be/U3YltnBjqZU
Ave Maria
Ave Maria este un colind clasic deja. Emotionant si foarte greu de interpretat in mod corect, acest colind se aude aproape peste tot in Statele Unite ale Americii in preajma sarbatorilor de iarna.
The first Noel
Aceasta colinda, intitulata The First Noel, adica Primul Craciun are un ritm atat de placut auzului, incat ti-ai dorit sa nu se mai termine.


Colindele iti dau o stare de bine. Te fac sa uiti de toate grijile si problemele si astfel intri mai usor in starea de spirit specifica sarbatorilor. In toate casele ar trebui sa se auda colinde de Craciun si traditia colindatului ar fi frumos de pastrat. Astazi insa, din ce in ce mai putini copii merg cu colinda, pentru ca micutii se maturizeaza foarte repede si nu mai pun pret atat de mult pe aceleasi valori pe care puneau pret bunicii nostri, de exemplu.

 

La radio colindele incep sa se auda chiar de la sfarsitul lunii noiembrie, asa cum se intampla si in magazine. Chiar daca unii se stramba, majoritatea oamenilor sunt emotionati de frumoasele melodii care dau Craciunului o aura aparte. Bucura-te si tu de colinde!