Scapă de părul nedorit de pe față cu aceste remedii simple!

Woman bleaching facial hair

Creșterea părului fie deasupra buzelor, bărbie, obraji sau frunte va rămâne întotdeauna nedorită. Pentru a ascunde părul facial urât, multe femei îl decolorează. Cu toate acestea, părul facial decolorat, de asemenea, arată neatrăgător. Spre deosebire de bărbați, femeile nu au opțiunea de a-și rade părul, pentru că ar reduce șansele de a avea o piele moale și suplă.

Într-o situație de genul asta, tot ce poți face este să cauți unele remedii la domiciliu care pot elimina foarte eficient părul nedorit facial. Este adevărat că remediile de la domiciliu durează puțin timp pentru a arăta rezultatele, dar spre deosebire de orice altă metodă, acestea nu lasă în urmă nici un efect secundar, ceea ce le face în siguranță chiar și pentru o piele sensibilă. Unele remedii de la domiciliu sunt foarte ușor de utilizat.

Turmeric
Acalphya Indica este o plantă medicinală care este indigenă în India. Planta conține antihelmintic, expectorant, emetic, anodin, hipnotic, antimicrobian, antiparazitar și proprietăți de vindecare a rănilor. Folosit pentru tratarea diferitelor afecțiuni cum ar fi pneumonia, astmul, reumatismul, rănile, etc., turmericul indian poate trata și multe boli ale pielii. În cele din urmă, părul începe să cadă și se oprește din nou din creștere.

Scrub cu ovăz
Textura granulată a fulgilor de ovăz poate fi un bun agent exfoliant facial. Scruburile au fost întotdeauna un remediu util pentru a elimina părul facial. Dar scrumburile gata preparate îți pot pune pielea în pericol. Dacă aveți o piele sensibilă, exfoliantele comerciale pot face să se simtă uscat, mâncărime și roșu. Folosirea scrubului de ovăz de casă nu numai că vă va ajuta să scăpați de părul nedorit facial, dar vă hidratează pielea, lăsând-o netedă și moale.

Lavandă-Ulei de arbore de ceai
Multe femei suferă de o afecțiune numită hirsutism. Condiția poate provoca apariția părului în exces pe zone dependente de androgeni a corpului femeii, cum ar fi bărbia. Într-un studiu realizat pentru a afla efectul uleiului de lavandă și arbore de ceai asupra vindecării hirsutismului ușor idiopatic la femei, s-a constatat că aceste uleiuri pot avea activități antiandrogenice. Acest lucru înseamnă că, atunci când aceste uleiuri sunt aplicate local pe piele, vă pot ajuta să reduceți creșterea părului pe față și alte părți ale corpului.