Dieta cu apă – ce înseamnă și dacă funcționează cu adevărat

Dieta cu apă este una dintre cele mai recente descoperiri de la Hollywood. Este folosită în Japonia și în alte țări asiatice din cele mai vechi timpuri. Atunci, nu era folosită pentru scăderea în greutate, ci era un mod de viață. Se știe că, din cele mai vechi timpuri, femeile din țările asiatice iubeau să aibă pielea albă. Prin urmare, folosind creme sau pudre diverse, după o perioadă de utilizare, pielea devenea deshidratată. Pentru a preveni acest lucru, femeile consumau 2 litri de apă pe zi pentru a asigura hidratarea pielii.

Ce să faci și cum funcționează!

Tot ce trebuie să faceți este să beți apă! Doi litri de apă în fiecare zi! Cel mai bine este să începeți din momentul în care vă treziți. Trebuie să pregătiți un pahar de 250 ml cu apă din care să beți din când în când, în timp ce vă pregătiți pentru muncă. Acest lucru vă va ajuta să începeți ziua plină de energie și cu pielea strălucitoare. Ultimul pahar de apă ar trebui să fie consumat cu cel puțin o oră înainte de culcare. Vă va ține hidratat pe tot parcursul nopții.

Adevărul este că apa reduce apetitul. Dar puteți mânca orice doriți, fără a exagera mai ales cu dulciurile. Dieta cu apă este foarte simplă și nu necesită calcularea tuturor nopților sau a listelor lungi de alimente care vi se permite să le consumați.

În primul rând nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pielea uscată, indiferent de sezon. Dieta cu apă previne îmbătrânirea pielii și o va face să radieze în fiecare zi. În al doilea rând, veți mânca mai puțin. Asta nu înseamnă neglijarea unei mese, dar e vorba de cantități mai mici. În al treilea rând, reduce celulita deoarece organismul nu asimilează excesul de apă, ci mai degrabă îl îndepărtează atunci când atinge saturația. Celulele de grasime sunt formate de organismul nostru atunci când primește cantități mici de apă, făcând astfel rezervele lor. O altă binecuvântare a acestui stil de viață este aceea că împiedică constiparea. Prin urmare, vă face să vă simțiți și mai bine.

Câteva sfaturi:
Nu exagerați în ceea ce privește cantitatea de apă. Prea multă apă poate dilua sarea din sânge.
Nu începeți brusc dieta dacă nu sunteți obișnuiți să beți mult lichid. Începeți cu câte două pahare de 500 ml fiecare: una dimineața și una seara. Pe drum voi consuma cei doi litri.
Nu beți apă în timp ce mâncați, deoarece digestia este afectată și riscați să vă simțiți umflați.
Renunțați la cafea și sucuri.
Dacă în orice moment vă obosește gustul apei, stoarceți o lămâie sau stevie. Stevia nu numai că îndulcește, dar nu are calorii. Puteți folosi această plantă miraculoasă pentru a vă pregăti diverse dulciuri. O lingură de stevia pulbere îndulcită ca o ceașcă de zahăr. Stevia conține, de asemenea, proteine, fibre, carbohidrați, fosfor, zinc, calciu, potasiu, magneziu și vitaminele A și C. Puteți găsi această plante sub formă de pulbere, pastile sau chiar puteți pune frunzele direct în apă.

Cea mai bună parte a acestei diete este că nu se termină după o anumită perioadă, nu este calculată și nu vă ocupă timpul. În timp, acesta poate deveni un stil de viață care vă va îmbunătăți sănătatea și frumusețea pielii.