Cum să înveți la examene – moduri de a vă antrena creierul pentru a învăța mai repede

Mergeți la sala de sport pentru a vă antrena mușchii? Alergați afară sau mergeți în drumeții pentru a vă antrena rezistența. Sau, poate nu faceți nici unul dintre aceste lucruri, dar totuși doriți să vă antrenați mai mult.

Ei bine, iată cum să pregătiți una dintre cele mai importante părți ale corpului vostru: creierul.

1. Lucrați memoria.
Practica de a vă aminti evenimentele sau lucrurile și apoi a le discuta cu alții a fost de fapt susținută de studiile de fitness ale creierului. Activitățile de memorie care implică toate nivelurile de funcționare a creierului – învățarea, amintirea și gândirea – ajută la îmbunătățirea funcției creierului. Acestea sunt oportunități excelente pentru a vă instrui practic creierul prin antrenarea mușchilor de memorie. Care este cel mai simplu mod de a vă ajuta să vă amintiți ce vedeți? Repetiţia.

2. Faceți ceva diferit în mod repetat.
De fapt, făcând ceva nou mereu și repede, creierul lansează noi căi care vă ajută să faceți acest lucru nou mai bine și mai repede. Gândiți-vă când aveați 3 ani. Cu siguranță că ați fost suficient de puternici pentru a ține un cuțit și o furculiță bine. Cu toate acestea, când mâncați singur, creați mizerie. Nu a fost o chestiune de putere. A fost o chestiune de cultivare a căilor neurale mai mult și mai bune, care să vă ajute să mâncați singuri, la fel ca un adult. Si ghici ce? Cu destulă repetare ați făcut asta!

3. Învățați ceva nou.
Ar putea suna evident, dar cu cât vă folosiți mai mult creierul, cu atât mai bine va funcționa. De exemplu, învățarea unui instrument nou vă îmbunătățește abilitatea de a traduce ceva ce vedeți (foaia de muzică) la ceva ce faceți de fapt (jucând instrumentul). Învățarea unei noi limbi vă expune creierul la un mod diferit de gândire, un mod diferit de a vă exprima. Puteți să faceți chiar și un pas înainte și să învățați să dansați. Studiile indică faptul că învățarea dansului îi ajută pe seniori să evite Alzheimer. Nu e rău, nu?