Alegerea alimentelor pentru combaterea părului alb

Ați fost la o vânătoare obositoare pentru o dietă care ar putea transforma supranatural firul alb de pe capul tău în culoarea pe care o avea inainte? Am compilat o listă de alimente care luptă eficient împotriva părului alb.

Alegerea alimentelor pentru combaterea părului alb

V-ați schimba obiceiurile alimentare dacă cineva ți-ar spune cum o dietă sănătoasă ar putea împiedica părul alb? Probabil da. Dar asta e doar teoretic. În realitate, chiar și după ce am fost informați de mai multe ori despre felul în care alegerile noastre alimentare sunt esențiale pentru a arăta mai tineri, ne cumpărăm mâncarea fără să ne gândim la ceea ce conține. Balanța corectă a vitaminelor și a mineralelor vă poate ajuta să vă mențineți un aspect tânăr și astfel, este o listă de șapte alimente pentru a preveni părul gri.

Verdețuri

Legumele cu frunze au vitamina B esențială pe care se bazează scalpul. În mod obișnuit, scalpul depinde în mod excesiv de vitamina B-6 și vitamina B-12 pentru a produce celule roșii din sânge care transportă oxigen și substanțe nutritive în diferite părți ale părului. Culoarea naturală a părului depinde de vitamina B-2, care joacă un rol important în producerea hormonilor.

Bomboane de ciocolată

Melanina este un agent important în colorarea părului, iar producția de melanină depinde de cupru. Deficiența de cupru face ca părul să devină alb. Pentru a mări cantitatea de cupru din corpul tău, oferă-ți un tratament dulce. Bomboane, ciuperci și linte sunt toate alimentele care luptă împotriva părului alb.

Somon

Somonul a căzut pentru totdeauna în categoria alimentelor sănătoase și acum îl puteți număra pe lista de alimente pentru a reduce părul alb. Somonul conține seleniu, care ajută la reglarea producției de hormoni care sunt esențiali pentru păr. Consumați somonul cel puțin două până la trei ori pe săptămână pentru a vedea diferența.

Capsuni imbatabile

Căpșunile au un exces de vitamina C, care produce colagen și luptă împotriva radicalilor care sunt asociați cu îmbătrânirea. Acestea nu sunt doar delicioase, ci și o sursă importantă de cultivare a treselor frumoase. Puteți lua în considerare consumul suplimentar de vitamine antioxidante, cum ar fi vitamina A, care este prezentă în fructele galbene și portocaliu și vitamina E, care este prezentă în fasole și nuci.

Migdale

Migdalele sunt o sursă de cupru și vitamina E. Nu e de mirare că piața are uleiuri de păr cu extracte de migdale. Având în vedere că acestea sunt o gustare ușoară se poate mânca în orice moment al zilei, acestea sunt considerate o sursă ușoară de vitamine. Migdalele sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru tratarea părului gri – al cărui consum nu numai că va spori producția de păr sănătos, ci și nivelurile scăzute ale colesterolului LDL.

Ouă

Părul dvs. poate deveni gri fără a obține doza zilnică de vitamina B12, pe care ouăle o poate oferi. B12 vă menține sângele liber de radicali care pot fi responsabili pentru a vă face părul să devină gri. Adăugați ouă la dieta dvs. zilnică.

Ficat

Când căutați alimente pentru tratarea părului gri, rețineți că deficiența de fier sau anemie este o cauză principală a părului gri în tinerețe. Acesta este motivul pentru care trebuie să consumați ficat pentru a vă menține nivelul de fier.