7 cauze posibile pentru aparitia cearcanelor

Cearcanele pot afecta atat barbatii, cat si femeile. Acum, exista multe motive pentru ca cearcanele sa apara – de la stres, lipsa de somn, modificari hormonale, un stil de viata tulburat, ereditate si multe altele. Dar daca nu sunt tratate la timp, acestea nu va vor afecta doar aspectul general, ci pot duce si la probleme grave de sanatate.

Desi produsele pe baza de substante chimice ajuta la diminuarea lor, sunt multi care au o piele extrem de sensibila si numai remediile naturale de la domiciliu ii pot ajuta. Vom enumera cateva cauze responsabile cu aparitia cearcanelor.

In primul rand, sa abordam cateva dintre cauzele principale ale cearcanelor.

1. Lipsa aportului adecvat de apa
– Este important sa eliminati in mod constant toxinele din corpul dvs. Incepeti cu cel putin 10-12 pahare de apa in doza zilnica.

2. Nivelurile hemoglobinei
– De asemenea, trebuie sa verificati problemele interne cu privire la nivelurile de hemoglobina pentru a vedea daca exista o slabiciune interna pentru care ar putea fi necesar sa luati suplimente de vitamine. Totusi, acest lucru poate fi inlocuit si cu o dieta bogata in proteine.

3. Cauze genetice
– De multe ori, motivul pentru cearcane poate fi genetic si nu poate fi direct legat de aportul dumneavoastra nutritional. Intr-un astfel de caz, nu veti reusi sa scapati de ele complet, cu siguranta veti putea sa le reduceti drastic.

4. Lipsa de somn
– Pentru bufnitele de noapte care petrec din greu, fumeaza sau beau, cearcanele sunt obligate sa apara. Echilibrati stilul de viata si asigurati o odihna corespunzatoare.

5. Stres
Majoritatea persoanelor care sunt foarte stresate au si probleme de somn.

6. Lipsa unei diete adecvate

– Alimentele grele, conservanti si lipsa salatelor proaspete si alimentelor adecvate pentru hranire, vor determina, de asemenea, aparitia cearcanelor.

7. Ore la calculator

– O lunga perioada de timp in fata computerului poate fi dificila pentru ochi si poate duce la stresul ochilor si aparitia cearcanelor. Luati 10 minute la fiecare ora pentru a relaxa muschii ochiului si a imbunatati circulatia sangelui.