Remedii naturale împotriva țânțarilor care funcționează cu adevărat

Când se apropie vara, o mare problemă cu care oamenii din multe țări trebuie să se ocupe sunt țânțarii. Deși sunt de dimensiuni reduse, ei pot fi foarte enervanți și chiar periculoși, datorită agenților patogeni pe care îi poartă.

Țânțarii pot raspandi sau transmite mai multe boli, cum ar fi malaria, febra galbena, dengue, encefalita si virusul West Nile. În ultima vreme, răspândirea virusului Zika a făcut oamenii mai conștienți de motivul pentru care țânțarii sunt dăunători.

Oamenii sunt predispuși la mușcăturile de țânțari datorită unei combinații de factori cum ar fi mirosul, lumina, căldura și umiditatea. Atunci când sunt mușcați de acești mici monștrii, puteți obține mâncărimi neplăcute.

Pentru prevenirea bolilor transmise de țânțari, precum și a mușcăturilor dureroase sau inconfortabile, pe piață se găsesc numeroase produse comerciale împotriva insectelor. Cu toate acestea, în ultimii ani, preocupările au crescut cu privire la potențialele efecte negative asupra sănătății, în special la cele care conțin N, N-dietil-3-metilbenzamidă, cunoscută și ca DEET.

Pentru a fi în siguranță, puteți utiliza remedii naturale împotriva țânțarilor care sunt în siguranță atât pentru dvs., cât și pentru mediul înconjurător.

Iată primele câteva remedii naturale împotriva țânțarilor care funcționează cu adevărat.

1. Uleiul de eucalipt din lămâie

Uleiul de eucalipt din lămâie este unul dintre cei mai eficienți agenți de protecție împotriva țânțarilor. Chiar și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au aprobat utilizarea uleiului de eucalipt de lămâie ca ingredient activ în produsele repulsive împotriva țânțarilor.

2. Lavandă

Lavanda frumos mirositoare, de asemenea, functioneaza ca un reflex natural pentru tantari si alți gândaci.

3. Uleiul de scorțișoară

Uleiul de scorțișoară este un alt agent eficace și ecologic pentru țânțari. Acesta poate ucide ouale de țânțar și să acționeze ca un remediu împotriva țânțarilor adulți, în special a țânțarilor tigri asiatici.

4. Citronella

Citronella este un alt ulei esențial eficient care funcționează împotriva țânțarilor. De fapt, citronella este un ingredient obișnuit în multe produse comerciale împotriva țânțarilor.

Tantarii urăsc mirosul și vor evita locurile în care există citronelă. Este, de asemenea, sigur și non-toxic pentru oameni și animalele de companie.

5. Mentă

Ulei esential de mentă este un alt factor de descurajare natural împotriva țânțarilor și a altor insecte pe care le puteți observa în casa dvs. Gândacilor nu le place mirosul energizant și puternic al uleiului de mentă.

6. Cimbru

O altă planta care are puteri de respingere a țânțarilor este cimbrul. Această plantă aromatică conține substanțe fitochimice care singure sau în combinație pot respinge țânțarii.