De ce trebuie să ții cont când alegi ochelarii de soare

Este distractiv să faceți cumpărături și să încercați cele mai noi stiluri de ochelari de soare. Nici un alt accesoriu de modă nu îmbunătățește aspectul mai mult decât ochelarii de soare foarte cool.

Dar sunt mai mult decât ochelari de soare. Pe lângă faptul că sunt un accesoriu de modă, ochelarii de soare îndeplinesc rolurile foarte importante ale îmbunătățirii viziunii și protejării ochilor de razele ultraviolete ale soarelui și de lumina albastră vizibilă.

Iată câteva sfaturi utile atunci când căutați următoarea pereche de ochelari de soare pentru a vă ajuta să alegeți ochelari cu protecție de înaltă calitate, care sunt la modă și inteligenți.

Când faceți cumpărături pentru ochelari de soare, este tentant să căutați cele mai multe stiluri și forme de cadre la modă. Dar această abordare se poate întoarce când stilurile (uneori repede) se schimba și ochelarii de soare care arată atât de cool când i-ați cumpărat.
Adesea, o abordare mai bună constă în alegerea unor variante de forme clasice, cum ar fi noile versiuni ale stilurilor aviator, formele clasice rotunde “P3” și stilurile elegante.

Dimensiunea este de asemenea importantă. Alegerea unui cadru care se potrivește confortabil cu capul dvs. și are lentile care nu sunt prea mari sau prea mici este o modalitate bună de a menține ochelarii de soare la modă pentru anii care vor veni.

Rețineți că stilurile elegante și rafinate, aerodinamice, sunt perfecte pentru ochelarii de soare sport, dar de obicei nu vă oferă un aspect la modă pentru mai multe activități sociale. O alegere mai bună este să cumpărați atât o pereche de ochelari de soare sport, cât și o pereche de ochelari de soare la modă pentru uz social.

În general, lentilele din policarbonat sunt cea mai bună alegere pentru ochelari de soare. Acest lucru este valabil mai ales pentru ochelarii de soare folosiți ca ochelari sport. Lentilele din policarbonat oferă cea mai bună combinație de confort ușor, protecție integrată UV și rezistență la impact pentru siguranță. Nu alegeți alte materiale ale lentilelor pentru ochelarii de soare, fără a discuta mai întâi riscurile de siguranță ale unei astfel de alegeri cu medicul dumneavoastră ochi.

Alegerea culorii și a lentilelor de sticlă este, într-o oarecare măsură, o chestiune de preferință personală. Cea mai bună alegere depinde de tipul de condiții de iluminare pe care le veți întâlni când purtați ochelari de soare. Opticianul dvs. poate, de asemenea, discuta cu dvs. cele mai bune nuanțe de ochelari de soare pentru anumite sporturi.