Cât de sigur este prezervativul? Iată cele mai importante avantaje și dezavantaje!

Mulți oameni se întreabă dacă un prezervativ este cea mai bună opțiune contraceptivă pentru ei. Există numeroase beneficii de a utiliza unul, cum ar fi faptul că poate ajuta la prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, precum și la prevenirea sarcinii. De asemenea, ele sunt ușor de utilizat și foarte ieftine.

Există multe lucruri de învățat despre prezervative și modul în care acestea sunt o măsură eficientă împotriva sarcinii. Iată informațiile de mai jos:

  • O metodă eficientă, sigură și ușor de utilizat
  • Cost eficient și accesibil
  • Cele mai multe din plastic sau latex
  • Poate fi utilizat pentru prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS) și a sarcinii
  • Pentru o protecție suplimentară, acestea pot fi utilizate împreună cu alte forme de control al nașterii
  • Poate fi utilizat în timpul contactului vaginal, oral și anal

Beneficiile utilizării prezervativelor

Atât prezervativele obișnuite, cât și cele feminine sunt singura formă de control al nașterilor care va ajuta la protejarea împotriva bolilor cu transmitere sexuală și HIV. Deci, chiar dacă utilizați alte metode contraceptive, este important să folosiți unul pentru a evita infecțiile.

Ele sunt o alternativă ieftină care vă oferă protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Nu aveți nevoie de o rețetă sau trebuie să afișați un cod pentru a le achiziționa.

Ele vin în diferite texturi, forme, materialeși stiluri care pot crește plăcerea pentru dvs. și partenerul dvs. Există și unele care pot întârzia ejacularea, astfel încât sexul să dureze mai mult.

Deoarece nici o metodă contraceptivă nu este 100% eficientă, folosirea unei metode de backup, cum ar fi prezervativul, adaugă protecție. Prezervativele reduc riscul de a rămâne gravidă.

În plus, există puține până la nici un efect secundar al utilizării prezervativelor. Unii oameni pot simți iritarea cauzată de latex, dar prezervativele vin în alte materiale, cum ar fi nitrilul, poliizoprenul, poliuretanul și mielul. De asemenea, puteți încerca să utilizați un lubrifiant pentru a reduce iritarea, de asemenea.

Dezavantajele utilizării prezervativelor

Spre deosebire de alte metode contraceptive, puteți uita sa il folositi inainte de a face sex. Pentru ca acestea să fie eficiente, trebuie să purtați prezervativul de fiecare dată când faceți sex. Aceasta înseamnă că nu puteți să-l puneți pe jumătate sau să-l scoateți în timpul sexului. Acest lucru nu vă va proteja împotriva sarcinii sau bolilor cu transmitere sexuala.

În plus, poate dura ceva timp ca să vă obișnuiți să purtați prezervative sau să puneți unul. Acest lucru poate distruge starea de spirit dacă durează mult sau dacă unul dintre parteneri se simte inconfortabil. Este important să vă simțiți bine să purtați unul. Testați diferite tipuri, mărci și stiluri până când veți găsi unul potrivit pentru dvs.

Alte sfaturi bune trebuie să vă păstrați reciproc stimulați înainte și în timpul punerii în practică. Acest lucru se poate face prin sărutare și atingere pe tot parcursul procesului.

Cel mai mare dezavantaj al utilizării prezervativului este că se poate rupe. Prezervativele se pot rupe în timpul sexului, permițându-vă să riscați să rămâneți gravidă sau să contractați o boală cu transmitere sexuala.