Exista mai multe vitamine cheie si elemente nutritive in struguri, care sunt vitale pentru sanatatea si ingrijirea corpului dumneavoastra, pe care le puteti obtine pur si simplu prin adaugarea de struguri la dieta dumneavoastra.
Spre deosebire de unele fructe, strugurii nu continua sa se coaca dupa ce au fost recoltati. Incercati sa ii cumparati la varf de calitate si dulceata. Iata un ghid rapid cu privire la modul de alegere a strugurilor la magazinul dvs. local.
Verificati culoarea
Culoarea este un bun indicator al calitatii aromei. Strugurii verzi sunt cei mai dulci cand sunt de culoare galben-verde. Strugurii rosii sunt cei mai buni atunci cand boabele sunt predominant rosii. Strugurii negri vor fi mai aromatici atunci cand au o culoare plina, bogata.
Verificati starea si tulpinile strugurilor
Strugurii trebuie sa fie fermi, plini si ferm atasati de tulpini. Strugurii umezi, mucegaiti sau seci ar trebui sa fie evitati, deoarece aceste lucruri indica degradarea. Strugurii proaspeti vor avea tulpini verzi, flexibile, comparativ cu cele uscate si fragile.
Verificati daca au “floare”
Daca va vedeti un strat de pudra alba pe struguri, nu va faceti griji. Se numeste “floare” si este un semn bun. Aceasta este o substanta naturala care protejeaza strugurii impotriva pierderii umiditatii. Este posibil sa nu spalati strugurii cu usurinta, dar este perfect sigur sa-i mancati. Consultati ghidul nostru despre spalarea strugurilor pentru informatii despre spalarea adecvata a strugurilor inainte de a-i manca.
Verificati punga
Pe punga sau cutia de carton de struguri pe care ii achizitionati, veti gasi instructiuni despre cum sa ii spalati si sa ii depozitati, impreuna cu informatiile despre nutritie si sezonalitate.
Dupa ce ati ales strugurii, restul este usor. Strugurii proaspeti pe care ii achizitionati sunt o trasatura delicioasa oricand.
Pentru ca strugurii sa dureze mai mult, inghetati-i si folositi-i mai tarziu ca o gustare racoritoare!